• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost bez trojice srušila Cedevitu!

Autor mondo.rs

Iznenađenje na premijeri ABA lige 2016/17! Pobeda Podgoričana u Zagrebu, uz 22 poena Nemanje Vranješa i "dabl-dabl" Markusa Vilijamsa.

Uskoro opširnije...

Dejvid Stokton, sin legendarnog plejmejkera Jute Džez Džona Stoktona, u trećoj četvrtini je ubacio 10 od svojih 17 poena i bio najzaslužniji za preokret Cedevite, koja uoči poslednjeg kvartala vodi protiv Budućnosti rezultatom 54:51 (16:18, 16:16, 22:17).

Na poluvremenu je Markus Vilijams bio najbolji na terenu sa devet poena i tri asistencije, a pratio ga je Boris Savović sa šest poena i pet skokova.

Iako bez povređenih Gordića, Suada Šehovića i Rejnoldsa, Budućnost se uglavnom nalazila u vođstvu, najviše sa sedam poena, trojkom Vilijamsa u osmom minutu - 9:16.

Domaćin je nanizao čak 11 ofanzivnih skokova, imao sedam izgubljenih lopti manje, ali se nalazi u zaostatku zbog katastrofalnog šuta iz igre - ukupno 12/40 (30 odsto).

Igrači Cedevite šutirali su trojke 1/9, dok ih je centarska linija Budućnosti, predvođena nekadašnjim osvajačem Evrolige, Šonom Džejmsom (zaradio tri lične), naterala na brojne promašaje iz reketa.

Treća deonica počela je trojkom Vranješa za 32:37, na šta je Cedevita odgovorila serijom od 9:0, koja je kasnije išla do 14:2 i ukupnih 46:39. Gosti su u kratkom razmaku imali dva promašaja i dve izgubljene lopte, a posle jedne od njih je Vilijamsu dosuđena nesportska lična greška.

Izabranici Veljka Mršića sve to su znali da iskoriste, a ostaje da se vidi da li će uspeti i da "prelome" jednog od konkurenata za najviši plasman u ABA ligi.

Prvog dana nove sezone igraju još Mega Leks - Olimpija, a ostali mečevi na rasporedu su u petak, subotu i nedelju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC