• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FMP ispustio pobedu u Zadru! Srbin heroj domaćina

Autor mondo.rs

Dragan Apić nekoliko sekundi pre kraja mogao da donese vođstvo "panterima", ali je promašio oba slobodna bacanja. Ivan Marinković sa 32 poena najbolji među Dalmatincima.

Dvorana "Krešimir Ćosić" u neverici se spremala za momente odluke - "penale" za FMP, koje je Dragan Apić iznudio u borbi pod košem protiv Kristijana Krajine. Na semaforu je u tim trenucima, šest sekundi pre kraja, pisalo 77:76...

Apić je prihvatio loptu, pokušao da se smiri, pa promašio prvi pokušaj. Radost na tribinama pojačala je buku, u kojoj je mladi krilni centar promašio i drugi put...

Pobeda FMP-a - koja se nazirala više od pola sata igre, a jasno videla u pretposlednjem minutu, posle kontre "pantera" i poena Nikole Žižića za seriju 7:0 (75:76) - nepovratno je otišla u trenutku u kojem je loptu posle Apićevog promašaja prihvatio Mislav Brzoja.

Filip Čović napravio je brzo faul, krilo Zadra je iskoristilo jedno slobodno bacanje i iz nehata dve desetinke pre kraja stvorio srpskom timu još jednu, minimalnu šansu, namerno promašivši ceo obruč.

Spremajući se za borbu pod skokom, Zadrani su u poslednjoj akciji usmerili pažnju na svoj reket, što je iskoristio Stefan Lazarević, "izvukao" se na šut za tri, ali teškim šutem, praktično iz odbojke, nije bio precizan.

Lopta je stala na obruču, a bodovi su ostali u Hrvatskoj, najviše zahvaljujući srpskom centru Ivanu Marinkoviću, apsolutnom junaku trijumfa Dalmatinaca.

Nekadašnji centar beogradskih "večitih" rivala odigrao je verovatno svoj najbolji meč u ABA ligi i završio ga sa čak 32 postignuta poena, osam skokova i indeksom 41!

ZADAR - FMP 78:76 (13:21, 18:14, 26:25, 21:16)

"Panteri" su konkretnom i čvrstom igrom najavili da od njih ove sezone može da se očekuje ravnopravna borba sa mnogim "jadranskim" timovima. Vodili su više od 30 minuta, ali su na kraju ipak ispustili šansu za trijumf i sjajan početak sezone.



Ekipa Slobodana Klipe imala je najveće vođstvo u prvoj četvrtini ("plus 13") i konstantno bila u prednosti do ulaska u poslednji kvartal, kada je popustila pred naletima domaćina.

Uprkos svom padu i uprkos seriji promašaja za tri poena (samo dva pogotka u 4/4), "panteri" su na čelu sa Filipom Čovićem u pretposlednjem minutu kreirali seriju 7:0 i došli nadomak "brejka".

Plejmejker i kapiten tima iz Železnika pogodio je u tada trojku posle devet "vezanih" promašaja, a potom iznudio i iskoristio važna slobodna bacanja, uoči dobre odbrane i opisanih Žižićevih poena za 75:76.

Međutim, u trenucima odluke, momku koji je ovog leta počeo pripreme u ekipi Zvezde zadrhtala je ruka.

Pred 3.000 navijača, odličan utisak među gostima su ostavili i Australijanac Džona Bolden (12 p), koji je sredinom poslednje četvrtine zadržao "pantere" u igri, a dvocifreni učinak imali su i raznovrsni Stefan Lazarević (15 p, 6 sk), Apić (13 p) i Čović, koji je završio meč sa "dabl-dabl" učinkom od 10 poena i 10 asistencija (2/11 za tri).

Sa druge strane, sjajni Marinković imao je najveću podršku u Borisu Baraću, strelcu 19 poena i novajliji Lovru Mazalinu, koji je završio meč sa 16 poena.

FMP: Čović 10 (2/11 za tri, 6 sk, 10 as), Davidovac 7 (7 sk), Đerić, Apić 13, Vukasović 6, Lazarević 15 (0/5 za tri, 6 sk), Bursać 2 (0/3 za tri), Šešlija 4, Žižić 5 (5 sk), Kaplanović 2, Bolden 12 (2/4 za tri).

ZADAR: Vladović 2, Jelenković 4, Krajina 2, Jurica, Brzoja 3 (10 as), Marinković 32 (8 sk), Tomas, Barać 19 (8 sk), Vrkić, Mazalin 16 (6 sk).

ABA liga, 1. kolo

Crvena zvezda - MZT 91:69
Zadar - FMP 78:76

u subotu

Krka - Karpoš Sokoli 17
Mornar - Partizan 19

u nedelju

Igokea - Cibona 17

odigrano u petak

Cedevita - Budućnost 70:80
Mega Leks - Olimpija 86:85

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC