• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jadranski "čvor": Olimpija i Krka moraju dva puta

Slovenački klubovi imali su želju da im se međusobni meč domaćeg prvenstva prizna i u ABA ligi, ali to neće biti moguće.

 Jadranski "čvor": Olimpija i Krka moraju dva puta Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Olimpija - Krka odigraće u ponedeljak međusobni meč u Stožicama, kao što je i bilo planirano.

Međutim, ta utakmica se neće računati za ABA ligu, već za domaće prvenstvo.

Iako je u Sloveniji postojala želja da se rezultat te utakmice "prenese" i na regionalno takmičenje, to neće biti ostvarivo.

Jednostavno, taj meč ne bi mogao da bude izveden u organizaciji regionalne lige, bez njenog delegata, sudija, bez njenog logoa na dresovima, novih lopti... Stoga će Olimpija i Krka naknadno morati da odigraju još jedan meč, u okviru "jadranskog" takmičenja.

Kada će taj duel biti zakazan? Prema pravilima - u prvom delu sezone.

Matevž Zupančič, direktor Olimpije, objasnio je kako trenutno izgleda situacija.

"Trenutno je tako da ćemo meč zakazan za 3. oktobar odigrati u okviru domaćeg prvenstva. Dogovor sa ABA ligom i Krkom je da se traži novi termin za utakmicu ABA lige", izjavio je on.

Kako je ovaj "čvor" nastao?

"Pre svega, moram dobro reći o ABA ligi u ovoj situaciji, Krka, mi i ABA liga našli smo konstruktivno rešenje da se odigra utakmica sa svim rešenjima i da se prizna za obe lige. To bi nam dobro došlo, ali to u ovdašnjem savezu nije prošlo, iako je bio dogovor da se uradi sve da se postigne dogovor. Na kraju smo imali konstruktivne predloge, ali ako nema komunikacije - ne može se postići ništa. To je loše za košarku", dodao je Zupančić.

Prvi čovek Olimpije govorio je i o situaciji u međunarodnoj košarci, ističući značaj i vrednost ABA lige.

"To je međunarodna liga, kojoj bi ovdašnji savezi ipak trebalo da se prilagode. Da li mislite da je u Španiji nemoguće da ACB liga takođe zakaže domaće utakmice u vreme odigranja Evrolige? Ona to može, ali neće, jer vodi računa o svojim klubovima i jer poštuje njihovo učešće u tim takmičenjima, kao i sama takmičenja"

"Ovde u regionu imamo ligu koja ima kvalitet, koja ima najbolje sudije i zaista bi trebalo posvetiti pažnju i njoj i klubovima koji učestvuju", poručio je Zupančič.

Iz Olimpije poručuju da poštuju i domaće prvenstvo, što dokazuju i učešćem u njemu od starta sezone, ali apeluju da je u zamršenim situacijama potrebno naći kompromis.

"Nama je ambicija da budemo državni prvak, igraćemo to, naravno, ali treba naći dogovor. Sve to poštujemo, ali smo mi i Krka jedini slovenački klubovi koji će igrati u regionalnoj ligi i takođe očekujemo da se i to prepozna u nekim momentima. Ne tražimo ustupke, samo to".

Kakva će situacija biti ako se termini dva prvenstva ponovo preklope?

"Moraće se ići od slučaja do slučaja. Teško mogu da predvidim, ali ovakav zaplet je moguć samo u ovoj situaciji, jer igraju Krka i Olimpija. Nadam se da će u ostalim situacijama ići lakše", rekao je Zupančič i podvukao.

"Moram da istaknem da je ABA liga u ovom slučaju pokušala da nađe rešenje sa nama. A, ako se traži problem - on će se uvek naći".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC