• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Tesno" u Baru i pobeda Partizana na startu!

Autor mondo.rs

Košarkaši Partizana u novu sezonu ušli su pobedom nad Mornarom 58:57. Domaćin je vodio dobar deo utakmice, ali se Partizan bolje snašao u završnici meča.

 "Tesno" u Baru i pobeda Partizana na startu! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Košarkaši Partizana novu sezonu u ABA ligi otpočeli su pobedom!

U vrlo tesnoj i neizvesnoj utakmici, koju je pratilo odlično navijanje sa tribina, a koja po kvalitetu nije zadovoljila, bolje su se snašli košarkaši Aleksandra Džikića čiji su najiskusniji košarkaši u finišu meča preuzeli odgovornost i sprečili Barane da na debiju u ABA ligi zabeleže pobedu.

Mornar je odlično "ušao" u meč, a kako je vreme odmicalo Partizan je bio sve bolji, a promašena slobodna bacanja, neiskustvo i nervoza nisu išli na ruku igračima Đorđija Pavićevića.

"Momo" Džons je imao "pun" napad za pobedu, pokušao je da napadne Vrapca, uspeo je da ga "probije", ali se njegov pokušaj zaustavio na obruču, a lopta je na nekoliko stotinki do kraja pripala Partizanu koji je tako na tabeli ABA lige upisao 1-0.

MORNAR - PARTIZAN 57:58 (18:10, 10:17, 15:15, 14:16)

Početak utakmice kao iz snova za Barane koji su odlično pogađali za tri poena, dok je Partizan gubio lopte "kao od šale", a uloge su se promenile već na startu druge četvrtine kada se Mornar izgubio pred naletom Partizana i uplašeno odgovarao na pogotke crno-belih.

Krajem poluvremena ekipa Aleksandra Džikića beleži i svoje prvo vođstvo na meču preko Hečera, ali brzo odgovaraju i Barani preko Lamona Džonsa. Rezultatska klackalica nastavila se i u nastavku, vođstvo se često i brzo menjalo, ali je Mornar i treću deonicu završio sa malom prednošću.

STATISTIKA

MORNAR: Džons 14, Krstić 3, Radunović 8, Čalić 2, Mijović 6, Pantić, Dikerson 4, Elis 5, Voler 15. PARTIZAN: Robinson 2, Ratkovica 7, Vrabac 2, Marinković 9, Veličković 8, Majstorović 5, Birčević 3, Andrić 3, Hečer 11, Pot 2, Luković 6.

Šut za tri poena ih je krenuo u poslednjoj deonici, ali je zato stao onaj sa linije slobodnih bacanja (na kraju 9/19), a ključnu ulogu odigrao je Branislav Ratkovica koji je pogađao i dobro razigravao Novicu Veličkovića, a svoj doprinos dao je i Vanja Marinković.

Utakmica je na kraju završena sa skandalozne 42 izgubljene lopte - 22 za Mornar i 20 za Partizan, a viđeno je i 45 faulova.

Crno-beli pamte da su u prošlu sezonu ušli porazom u tesnoj završnici protiv Metalca, ali ovoga puta su oni izašli kao pobednici, a najefikasniji u njihovom taboru bio je Vil Hečer (11 poena, 3 asistencije, 5 izgubljenih), Vanja Marinković je dodao 9 (3/6 za tri), svoj doprinos je imao i Novica Veličković (8 poena, ali loš šut 4/17), Uroš Luković je imao 6, dok pojačanja Stefan Birčević i Frenk Robinson nisu briljirali.

Sa druge strane Voler (15) i Džons (14) su bili dvocifreni, dok je dobar bio i iskusni Balša Radunović sa 8, dok je doprinos u defanzivnom skoku imao Elis.


ABA liga, 1. kolo

Krka - Karpoš Sokoli 81:64
Mornar - Partizan 57:58

u nedelju

Igokea - Cibona 17

odigrano u petak:

Crvena zvezda - MZT 91:69
Zadar - FMP 78:76


odigrano u četvrtak:

Cedevita - Budućnost 70:80
Mega Leks - Olimpija 86:85


N A J A V A 

Najtrofejniji klub u istoriji ABA lige novu sezonu počinje utakmicom u Baru.

Košarkaši Partizana gostuju ekipi Mornara, koja debituje u ABA ligi, a iz crnogorskog kluba su poručili da "žele skalp", dok su Novica Veličković i Aleksandar Džikić u najavi meča govorili o tome kako je prva takmičarska utakmica uvek teška bez obzira na rivala.

Sastav Partizana se u toku pauze znatno promenio, pa su u klub stigli Branislav Ratkovica, Frenk Robinson, Đorđe Majstorović, Stefan Birčević, Vil Hečer, Stefan Pot, Kenan Karahodžić i Uroš Luković, a u klubu je ostao i Novica Veličković, dok je klub takođe napustio veliki broj igrača.

Ono što bi mogla da bude mala prednost Barana je to što su već odigrali dve takmičarske utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona u koju su se plasirali nakon trijumfa nad Igokeom.

Partizan će učestvovati u istom takmičenju, ali je učešće izborio direktno bez kvalifikacija.

MEČ UŽIVO:

IV ČETVRTINA

40' 57:58 - Promašuje Džons i ovo je pobeda Partizana! Kraj!

39' 57:58 - Sjajna saradnja Hečera i Veličkovića, a Novica pogađa za novi rezultatski preokret.

39' 57:56 - Više od tri minuta bez poena, a Krstić pogađa prve poene za vođstvo Mornara.

38' 55:56 - I još jedna, a neuspešan je bio i Elis!

37' 55:56 - Prilika za vođstvo, ali Mijović promašuje oba slobodna bacanja.

37' 55:56 - Radunović je prvo sve nasmejao svojim potezom, a onda u narednom napadu sjajno napao sa vrha kapice i prelepo pogodio za "minus jedan".

36' 53:56 - Ulazimo u poslednja četiri minuta, a Mijović, koji je sve raspoloženiji, pogađa za tri, ali Ratkovica prvo "namešta" poene Veličkoviću, a onda i sam pogađa za dva poena. Tajm-aut.

34' 47:49 - Balša Radunović pogađa drugu trojku, pa na drugoj strani odličan odgovor Novice Veličkoviće i raspoloženog Vanje Marinkovića koji je pogodio svoju treću trojku.

32' 47:47 - Ratkovica pogađa svoju prvu trojku, a novo izjednačenje donosi Nemanja Krstić koji je pogodio sa slobodnih bacanja.

31' 45:44 - Majstorović za vođstvo Partizana, pa Mijović ima "dva plus jedan".

III ČETVRTINA

30' 43:42 - Imao je Partizan šansu nakon promašaja Džonsa da povede, ali Ratkovica promašuje, da njegov odbitak ne koristi ni Majstorović koji je izblokiran. 

29' 43:42 - Dobar odgovor iskusnog Ratkovice koji polaže uz faul, pa pogađa bacanje, ali za dva sa distance pogađa Džons.

28' 41:40 Hečer pogađa i prvi je dvocifreni kod Partizana (11), a na drugoj strani najlepša akcija od početka meča i lepo zakucavanje Oktavijusa Elisa, a Voler pogađa prvu trojku za Mornar od prve četvrtine

26' 35:38 – I dalje gledamo vrlo "divlju" utakmicu, a na izjednačenje Dikinsona za tri poena pogađa Đorđe Majstorović. To je već treća trojka za Partizan u ovoj četvrtini. Elis promašuje tri od četiri bacanja i Partizan drži "dva razlike"

25' 33:35 Džons sa poludistance, a Lukoviću se ne da da upiše poene iz igre, pošto ga je sada grubo faulirao Vujošević, a sa slobodnih bacanja upisuje samo jedno. Branislav Ratkovica na terenu po prvi put za Partizan, dok dekoncentrisanog Birčevića menja Veličković.

22' 31:34 Džons i Luković na linijama za slobodna bacanja i pogađaju po jednom. Mihajlo Andrić pogađa trojku iz levog kornera.

21' 30:30 – Vanja Marinković drugo poluvreme otvara svojom drugom trojkom, ali odmah dobija odgovor Vokera koji poravnava rezutlat. Lepa "promena", pa brzi naskok dok je gazio liniju za tri poena

II ČETVRTINA

20' 28:27 - Za kraj poluvremena dve promašene trojke - Veličković otvorena i Džons preko čitavog terena. On (9) i Voler (10) su najefikasniji kod domaćina, dok Partizan ima loš šut iz igre (8/28), a lider je Hečer sa 9 poena. Veliki broj izgubljenih lopti na meču, već 25.

20' 28:27 – Birčević prekida "savršenu" seriju slobodnih bacanja, pošto je pogodio samo jedno, a Lamon Džons pogađa dve dvojke sa poludistance za vođstvo Mornara.

19' 24:26 – Robinson slobodnim bacanjima izjednačuje, a Hečer donosi prednost na isti način. Prvo vođstvo Partizana na današnjoj utakmici.

17' 24:22 - Hečer je sjajno "promešao" Krstića "prednjom promenom", uspeo da napravi prednost i da položi loptu u koš, u faul, ali promašuje slobodno bacnje. Serija izgubljenih lopti kod Mornara, kao da igrači iz Bara igraju u grču.

16' 24:20 - Problemi za Mornar koji više nema tako siguran šut kao na početku meča, a nakon promašenog horoga Majstorovića – nova trojka. Vilijam Hečer beleži svoju prvu u dresu Partizana, a Džons vraća na "plus četiri" za Mornar.

16' 22:17 - I konačno trojka za Partizan nakon serije promašaja Mijovića i Dikersona, a za "minus pet" pogodio je Vanja Marinković iz desnog kornera. Odmah Đorđije Pavićević traži tajm-aut.

15' 22:14 - Mornar već sada izlazi iz bonusa, a Partizan nastavlja da promašuje za tri - 0/8.

14' 22:12 - Stefan Pot greši u začetku napada, pa mu loptu lako krade Čalić i polaže lagane poene, a na drugoj strani podjednako lakim poenima odgovara Stefan Birčević, ali promašuje trojku sa vrha kapice.

12' 20:10 – Parada blokada! Elis je u kratkom vremenskom intervalu napravio dve blokade nad Novicom Veličkovićem i "raspalio" dvoranu i pogotkom pod košem Partizana.


I ČETVRTINA

10' 18:10 - Veličković pogađa lake poene, pa na drugoj strani blokira Džonsa. Partizanu je bila potrebna njegova energija, ali odličan je i Elis koji blokira pokušaj Đorđa Majstorovića. Vrabac donosi Partizanu dvocifren broj poena u poslednjim trenucima prve četvrtine nakon dobrog "naskoka"

9' 18:6 - Vrabac je krenuo na ulaz, a njegov promašaj je u poene pretvorio Uroš Luković. Odmah sličan odgovor na drugoj strani, a Džons dobija slobodna bacanja nakon "ulaza", ali pogađa samo jedno. Hečer nije dobro ušao u utakmicu, pa u začetku akcije pravi i korake... A, sa druge strane Dikinson iz ugla pogađa trojku iz ugla

7' 14:4 - Kol Dikerson se upisuje u novoj odličnoj kontri dok Partizan na drugoj strani ima problema pod košem Mornara. Bilo je korisnih lopti, ali loša rešenja... Ponovo je "plus deset".

6' 12:4 -Pogađa Uroš Luković pod košem, pa potom mala pauza zbog pogotka Barana, ali on nakon pregledavanja snimka nije priznat jer je isteklo vreme.

5' 10:2 - Loš početak Partizana, Volter donosi "plus 8", a onda nesportska lična Hečera nakon nove izgubljene lopte i "otvorene kontre".

4' 8:2 - Odgovara Partizan pošto Hečer pogađa sa poludistance, a onda na drugoj strani dva uzastopna pogotka za Mornar. Prvo pod košem sjajno rešava Voler, dok u narednom Balša Radunović, najstariji na terenu, pogađa novu trojku.

1' 3:0 - – Antabia Volter otvara sezonu trojkom, dok Partizan ne koristi prva tri napada. Prvo je istekao čitav napad, da bi u narednom Robinson nagazio liniju, a onda Andrić ne pronalazi Lukovića pod košem i šalje loptu u aut.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC