• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zvezda sprema "nok-aut" Olimpiji

Do sada se igralo na bodove, pobede i poraze, a sada se igra na sve ili ništa.

 NLB: Zvezda sprema "nok-aut" Olimpiji  Izvor: MONDO

Dan kasnije od ostala tri duela četvrtfinala NLB lige, košarkaši Crvene zvezde dočekaće u sredu (20.00, FOX) Olimpiju u prvom nok-aut sudaru.

Crvena zvezda nakon dve decenije slavila je u "Jazinama", overila četvrtu poziciju i praktično već osigurala učešće u ULEB kupu naredne sezone. Dobar vetar iz Zadra napunio je crveno-bela jedra pred početak plej-of mečeva protiv Olimpije u koje tim sa Malog Kalemegdana dočekuje sa dosta samopuzdanja i optimizma.

"Plej-of NLB lige je izuzetno važan, ali ću se potruditi da maksimalno rasteretim igrače. Već smo napravili dobar rezultat što je psihički jako važno pred utakmice koje nam predstoje", rekao je trener crveno-belih Stevan Karadžić.

"Bez obzira što imamo prednost domaćeg terena, čeka nas težak posao".

Za "Fajnal For" Jadranske lige boriće se još Partizan i Cibona, Hemofarm i Budućnost, odnosno Zadar i FMP. Čini se, da je u ovoj konkurenciji, Olimipija rival po meri Zvezdašima.

Ni najteži, ali ni najlakši.

"Olimpija je opet jak tim, posle dosta oscilacija i problema konsolidovala je redove. Na svim pozicijama su odlično popunjeni, počev od Amerikanaca, do Dragiča i Hukića. Mnogo toga će zavisiti od epiloga prve utakmice. Za pobedu moramo da uložimo maksimum energije", upozorio je igrače Karadžić.

Uz energiju na parketu crveno-beli se nadaju i impulsu sa tribina "Pionira", odnosno huku i pesmi navijača Crvene zvezde, koji bi u ovoj četvrtfinalnoj seriji mogli da budu zanačajan faktor na putu ka "Fajnal Foru" regionalnog takmičenja.

Što se tiče Olimpije, Stevan Karadžić ima samo reči hvale za slovenačkog evroligaša, koji igra mnogo bolje od kada je kormilo preuzeo Aleksandra Džikića.

"Džikić je brzo uveo sistem u igru Olimpije, sredio je relacije u timu. Ronel Tejloru je dao veći prostor. Sada se zna ko šta radi, Olimpija punim jedrima ide napred. Neće nam biti nimalo lako da sa njima izađemo na kraj. Iskustvo je takođe njihov veliki adut", dodao je Karadžić.

Na dobru formu i atmosferu u ekipi nadovezao se i pozitivan zdravstveni bilten.

U dosadašnjem istorijatu zbirno Crvena zvezda i Olimpija odigrali su 100 utakmica, 57 pobeda ima Zvezda, jedan meč završen je nerešeno, a Olimpija je slavila 42. puta. U Beogradu je odigrana ukupno 51 utakmica, od kojih je Crvena zvezda čak 41 rešila u svoju korist.

Revanš će se igrati u Ljubljani u subotu, a eventualna majstorica u Beogradu u ponedeljak.

Ulaznice za ovaj duel koštaju 200 dinara za tribine i 350 dinara za parter i prodavaće se na blagajni hale "Pionir" u sredu od 12 časova do početka utakmice.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC