• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FMP umalo do "stotke"!

Autor mondo.rs

Mega pala u Železniku, oba tima na 50 odsto uspešnosti posle 2. kola ABA lige.

 FMP umalo do "stotke"! Izvor: MN PRESS

FMP Železnik zabeležio je prvu pobedu, a Mega Leks prvi poraz u novoj sezoni regionalnog takmičenja.

"Panteri" su dominirali u skoku (40:18) i imali daleko bolju realizaciju šuteva za dva poena, pa su na kraju zasluženo slavili, rezultatom 98:84, po četvrtinama 24:19, 24:24, 27:20, 23:21.

Pridošlica iz Sutjeske, bek Nikola Žižić, vodio je "glavnu reč" sa 24 poena, Dejan Davidovac ubacio je 12 poena, dok je Filip Čović stigao do "dabl-dabl" učinka (11p, 10as), uz pet izgubljenih lopti.

U gostujućem timu su podbacili Zagorac, Kaba i Tejić - svi posle izvanrednih partija protiv Olimpije u prvom kolu - pa su na vrhu timske liste strelaca završili Ognjen Jaramaz (17) i Kostja Mušidi (15).

I jedni i drugi ponovo će na teren za samo dva dana, u četvrtak. FMP ide u Sloveniju, na gostovanje Krki, dok će Mega u Sremskoj Mitrovici dočekati Budućnost.

"Čestitam momcima na velikoj pobedi. Ovo je bila emotivno veoma teška utakmica za nas, nakon što smo u Zadru sami sebe pobedili. I ja sam teško kontrolisao emocije i preterivao, jer sam se plašio da se ne ponovi ta situacija. Naš tim je možda stariji od Mege, ali je bez iskustva. Samo Žižić i Čović su igrali viši nivo, ostali nisu preko KLS-a", rekao je posle meča trener "pantera" Slobodan Klipa.

Mega je u junu pobedila FMP u plej-of seriji za treće mesto u domaćem prvenstvu (3:2), što je u to vreme značilo plasman u ABA ligu.

"Na osnovu toga smo znali kako da se adaptiramo i suprotstavimo Megi. Nisam očekivao ovakvu razliku u skoku. Imali smo mnogo asistencija kroz nesebičnu igru, a bilo je i predivnih akcija. Mislim da će ovaj tim da napreduje iz utakmice u utakmicu", dodao je Klipa.

Dejan Milojević čestitao je domaćinu na pobedi, rekavši da je "bio bolji u svim segmentima igre".

"Kad vaš protivnik ima više nego duplo skokova i više nego duplo asistencija, to dovoljno govori ko je više želeo pobedu. Mi večerašnjom igrom ne bismo pobedili ni mnogo slabije ekipe od FMP-a. Primili smo 98 poena, što je stvarno neozbiljno. Probaćemo da popravimo šta možemo, da to u četvrtak izgleda mnogo bolje".

REZULTATI 2. KOLA:

MZT Skoplje - Partizan 62:93

FMP Železnik - Mega Leks 98:84

Cibona - Mornar 91:89

odigrano u nedelju:

Budućnost - Zadar 105:89

odigrano u ponedeljak:

Crvena zvezda mts - Cedevita 88:64

u sredu:

Karpoš Sokoli - Igokea 20.00

odloženo za 5. decembar:

Olimpija - Krka

TABELA: Zvezda 2-0, Partizan 2-0, Budućnost 2-0, Cibona 2-0, Krka 1-0, FMP 1-1, Mega 1-1, Zadar 1-1, Olimpija 0-1, Igokea 0-1, Karpoš Sokoli 0-1, Mornar 0-2, Cedevita 0-2, MZT 0-2.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC