• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hečera je "doveo" Cvetković!

Autor mondo.rs

Aleksandar Džikić priznao da je Partizanov najkorisniji igrač u prva dva kola ABA lige, letos doveden sticajem okolnosti. Robinson se "traži" posle pauze zbog povrede i ima poverenje trenera.

Iako je na programu imao dva teška gostovanja za kratko vreme, Partizan je posle tri godine opet počeo ABA ligu dvema pobedama.

Ako u petak pred svojim navijačima savlada i Cibonu, imaće prvi 3-0 start još od oktobra 2011, kada je trener bio Vlade Jovanović, a u nezvanično najskupljem timu crno-belih u ovom veku igrali Peković, Lo, Raduljica, Kecman, Milosavljević, Katić, Anđušić, Čakarević (kasnije je stigao i Mačvan)...

Posle "porađanja" pobede u Baru, gde je premijerni meč odigran pod uobičajenim psihološkim pritiskom, crno-beli su se u utorak u Skoplju prikazali u najboljem svetlu, a najzaslužniji za to bio je Vil Hečer, "produžena ruka" Aleksandra Džikića na parketu, pošto je trojkama i asistencijama u ranoj fazi utakmice ulio sigurnost čitavom timu.

Tridesetdvogodišnji plejmejker za sada u ABA ligi beleži 16 poena i šest asistencija po meču, uz 58 odsto šuta iz igre, što je elitni učinak sa pozicije "jedan". Vrlo je moguće da će te brojke u nastavku takmičenja opasti, ali se sa velikom dozom sigurnosti može reći da je Partizan pronašao boljeg i sigurnijeg organizatora igre, nego što je prošle sezone bio Džamar Vilson.

Zanimljivo je, u tom smislu, da se Hečer u crno-belom dresu obreo sticajem okolnosti, slično Bou Mekejlebu u "Fajnal for" sezoni 2009/10, kada je angažovan tek nakon što je propao dogovor sa Miltom Palasiom.

O tome je Džikić pričao posle pobede nad MZT-om (93:62)...

"Malo smo kasno počeli da tražimo igrača na toj poziciji, zato što smo imali velike planove sa jednim domaćim plejmejkerom. Međutim, on je napustio klub, pa smo prosto morali da menjamo", osvrnuo se Partizanov strateg na odlazak Aleksandra Cvetkovića u Španiju krajem jula.

"Pre toga je plan bio da uzmemo stranog 'pleja' sa većim telom, kao što je recimo Klof iz MZT-a, a da srpski 'plej' bude sitniji. Na kraju je ispalo da smo uzeli nešto većeg Ratkovicu i nešto manjeg Hečera".

Drugi igrač iz SAD, Frenk Robinson, za sada nije ostavio ni približno dobar utisak na terenu kao Hečer, ali Džikić, koji je radio sa njim i pre osam godina u Olimpiji, podseća da je Robinson zbog posledica operacije kolena iz 2015. propustio mnogo treninga i pripremnih utakmica.

Šef struke kaže da i dalje "stoji" iza tog potpisa i da je generalno zadovoljan obavljenom selekcijom.

"Smeta mi..."

"Smeta mi što je Branislav Ratkovica zbog gluposti pauzirao tri nedelje, pa je bukvalno dan pred utakmicu protiv Mornara prvi put trenirao '5 na 5'. Igrao je tamo na svoju odgovornost, čak je bio pod upitnikom i za MZT. Mislim da sam ga pustio i previše da igra, nadam se, sa oproštenjem, da nisam nešto za..ao sa medicinskog aspekta", kaže Aleksandar Džikić.

"Takvi smo kakvi smo. Što se tiče Robinsona, vrlo je bitno da je povreda iza njega i sad mu je samo potrebna jedna dobra utakmica da se 'otvori'. On vrlo dobro podnosi sve što mu se dešava i zadovoljan sam kako smo odabrali te, nazovi, strance".

Džikić je dodao da se svesno upustio u "igru reči", kada je pre nekoliko dana pričao o igračima koje je doveo tokom leta.

"Ja insistiram da su svi oni novajlije, a tek na kraju sezone ćemo videti da li su bili pojačanja. Prošle sezone je za nas igrao Kevin Džons, ja sad nemam boljeg igrača od Kevina Džonsa".

Sezona jeste tek počela, ali prognoza koju smo izneli dan uoči prvih utakmica, da je Partizan "prvi među jednakim" kandidatima za četvrto mesto i plasman na Fajnal for ABA lige, trenutno izgleda dosta dobro.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC