• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Za Partizan neće biti lakih utakmica"

Autor mondo.rs

Crno-beli u petak od 19.00 dočekuju Cibonu, u duelu još neporaženih ekipa u ABA ligi 2016/17.

 Džikić pred CIbonu: Nema lakih utakmica Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda, Partizan, Budućnost, Cibona!

Tako izgleda vrh tabele regionalnog takmičenja nakon dva odigrana kola. Crno-beli se u vodećem kvartetu nalaze zahvaljujući pobedama u Baru i u Skoplju, dok su "cibosi" slavili u Laktašima i na svom parketu protiv Mornara.

Za Aleksandra Džikića, prva zvanična utakmica u Beogradu ove sezone nosi i određenu simboliku, jer je u januaru debitovao na klupi Partizana "tesnom" pobedom nad Zagrepčanima.

"
Vraćamo se u 'Pionir', nadam se pun. Protivnik je vrlo neprijatan, talentovan, dobar miks iskusnih i mladih igrača, koji već imaju 'iscrtane' karijere. Nema dileme da li će (Ante) Žižić biti vrhunski igrač, on je već sada dominantna snaga u ABA ligi", posebno se osvrnuo na mladog centra, draftovanog od strane Boston Seltiksa.

Džikić je izneo dve osnovne ideje koje je nametnuo svojim izabranicima u pripremi utakmice.

"
Moraćemo da nađemo rešenje za njihovu igru posle (defanzivnog) skoka. U startnoj petorci imaju čak četvoricu igrača koji mogu da povuku loptu napred i biće nam potrebno puno koncentracije da to zaustavimo. Generalno im se igra bazira na centarskom paru Šakić - Žižić, a mi ćemo pokušati da prebacimo težište na neke druge igrače".

Partizan je pobedio MZT sa 31 poenom razlike u prethodnoj rundi takmičenja, a Džikić ističe da je to bio "rezultatski uspešan nastup" i da crno-beli moraju da igraju bolje nego u utorak.

"
Imamo puno novajlija, za koje ne znamo kako će reagovati na pun 'Pionir'. Mi smo i 'otvorili' tri utakmice pripremnog perioda (Bešiktaš, Antverpen, Lukoil) sa tom idejom. U Hali sportova bilo je mnogo publike i neki od naših igrača su pokazali dosta nezadovoljavajuću reakciju. Videćemo da li će ta energija ovog puta da ih ponese ili sputa", rekao je Aleksandar Džikić i "poentirao".

"Očekujem tešku utakmicu, jer ovaj tim neće imati lakih utakmica ove sezone".

MORNAR KAO PARAMETAR

"Cibona je mogla da izgubi od Mornara, kao što smo i mi mogli da izgubimo u Baru (u prvom kolu). Izvukli su se ofanzivnim skokom Žižića, u poslednjem napadu. Ja sam izjavio da će Mornar namučiti mnoge i stojim iza toga i dalje".

Zamoljen da kaže nešto o takmičarskim ciljevima, trener crno-belih je odgovorio: "Ne, zaista".

"Prvo, sezona je duga. Drugo, igraćemo dva takmičenja i videćemo kako će to da se odrazi na ovaj sastav. Tako da se ne bih upuštao u predviđanja, mislim da bi to bilo neozbiljno. Guramo priču od prošle sezone, a to je da je sledeća utakmica najvažnija. Pokušavam igračima da usadim taj pristup, kao što smo odavno odlučili da nijedna utakmica nije pitanje 'života i smrti', već deo sezone".

O nastavku rivalstva Partizana i Cibone, koji traje decenijama...

"Naš tim nije onakav kakav smo navikli da bude, a i Cibona je imala boljih timova u istoriji, naravno. I jedni i drugi će izaći na parket da pobede, a emocije nekad poguraju napred, nekada i sputaju, to je individualna stvar. Sigurno očekujem pravu takmičarsku utakmicu. Nije derbi, to je za mene okršaj sa jednim drugim protivnikom, ali da je velika utakmica - jeste".

PAROVI 3. KOLA:

četvrtak

Cedevita - MZT Skoplje 17.00
Krka - FMP Železnik 17.00
Zadar - Crvena zvezda mts 19.00
Mega Leks - Budućnost 21.00

petak

Igokea - Olimpija 17.00
Partizan - Cibona 19.00
Mornar - Karpoš Sokoli 21.00

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC