• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Furiozni start Zvezde, pukla "stotka" u Zadru!

Autor mondo.rs

Crveno-beli deklasirali dalmatinski tim 37 poena razlike.

 Furiozni start Zvezde, pukla "stotka" u Zadru! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Sat i po sjajne igre Zvezde u Zadru!

Crveno-beli su ekspresno i rutinski ostvarili i treći "jadranski" trijumf, odigravši odličan meč i pred 5.000 posetilaca hale "Krešimir Ćosić".

Ubedljivo kao što rezultat i govori, ekipa Dejana Radonjića još jednom je praktično cele večeri kontrolisala apsolutno sve što se događalo na obe strane terena.

Evroligaškom odbranom lomila je ofanzive domaćina, a u napadu je sa čak 12 trojki odgovorila na zahteve sa klupe za brzom i tečnom igrom, koju potvrđuje i čak 20 timskih asistencija.

Crveno-beli snažno su krenuli u odbranu titule.

ZADAR - ZVEZDA 66:103 (23:23, 12:26, 11:24, 20:30)

Svi igrači koje je Radonjić u Dalmaciji slao na parket konkretno su doprineli trećoj pobedi crveno-belih u isto toliko utakmica. Zadar je zapretio jednim naletom, krajem prve i početkom druge četvrtine, ali je Zvezda imala spreman brz odgovor.

Beograđani su ušli u meč početnim jurišom Dangubića (13 p) i Dženkinsa (6) i za sedam minuta stekli prvu dvocifrenu prednost (19:8). Domaćin se trgao, na čelu sa Jakovom Vladovićem i Ivanom Marinkovićem u 11. minutu i poveo (26:25), ali je reakcija crveno-belih bila ekspresna.

Čvrsta odbrana i tečniji napad, sa Markom Gudurićem u glavnoj ulozi, brzo je vratio stvari u početnu ravnotežu, pa je branilac titule poenima i asistencijama raspoloženog beka već u finišu prvog dela stekao vođstvo od 16 poena (47:31).

Na startu nastavka, Zvezda je zaigrala još čvršću odbranu i dozvolila Zadru prve poene iz igre tek posle šest i po minuta treće četvrtine. U tim momentima dogodio se i potez utakmice - spektakularna blokada Stefana Jovića - kojom je plejmejker crveno-belih zaokružio svoj odličan nastup u oba pravca (6 p, 5 as, 2 ukr)

Na drugoj strani, Simonović je trojkama u nizu (15 p, 4/7 za tri) najavio još jednu ubedljivu pobedu Zvezde, a "izmešana" petorka Beograđana u finišu je i "overila" takav epilog. Najbolji igrač Zadra, srpski centar Marinković ubacio je 17 poena protiv svog bivšeg tima, ali ni njegov trud, ni 18 poena novajlije Lovra Mazalina nisu bili dovoljni za ozbiljniji otpor šampionu.

Poslednju fazu već rešene utakmice iznela je ekipa Zvezde - Rebić, Gudurić, Dobrić, Simanić i Bjelica, na čelu sa iskusnim krilnim centrom, koji je u završnici nadoknadio promašaje iz uvodne faze meča.

Rasporedivši minute svim igračima osim novajlije Petra Rakićevića, koji je "u civilu" sedeo na klupi, Radonjić je najveću minutažu pružio centru Ognjenu Kuzmiću, a on je na to odgovorio "dabl-dabl" učinkom od 12 poena i 10 skokova.

Furioznim nastupom, crveno-beli su još jednom potvrdili odličnu formu na startu sezone i napravili sjajan uvod u nedeljni duel protiv Mega Leksa u hali "Aleksandar Nikolić" (17 časova, TV Arena sport).

Taj meč mogao bi da bude prilika za debi novajlije Petra Rakićevića u crveno-belom, s obzirom na to da je u četvrtak, u Zadru, presedeo meč "u civilu" kraj novih saigrača.

ZVEZDA: Rebić 9 (2/3 za tri, 4 as), Dangubić 13, Mitrović 2 (7 sk), Lazić 5, Simanić 5, Dobrić 9, Simonović 15 (4/7 za tri), Dženkins 6, Gudurić 10 (2/4 za tri, 5 as), Jović 6 (5 as), Kuzmić 12 (10 sk), Bjelica 11 (0/4 za tri, 4 sk).

ZADAR: Vladović 8 (2/4 za tri), Jelenković 3, Krajina 5 (4 sk), Jurica 6, Špaleta 4, Brzoja 3 (4 sk, 6 izg), Marinković 17 (6/16 za dva), Tomas, Barać, Vrkić 2, Mazalin 18 (6 sk)

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ UTAKMICE, JOŠ JEDNA UBEDLJIVA POBEDA ZVEZDE!

40' 66:103 Dobrić poenima iz okreta stavlja tačku na ovu utakmicu i još jedan sjajan nastup branioca titule.

39' 66:101 Zadar trojkom prekida seriju crveno-belih 14:0! Crveno-beli ovako ubedljivo decenijama nisu pobedili u Dalmaciji.

37' 60:96 Zvezda ne staje! Navedena petorka igra svom snagom do kraja, pa sad Bjelica ponovo pogađa uz faul i iskorišćeno slobodno bacanje.

36' 60:88 Bjelica pogađa posle "vezanih" promašaja i uz faul postavlja "plus 26", odmah potom sa linije penala pogađa i Dobrić.

34' 55:81 Zvezda pogađa 12. trojku na ovoj utakmici (Simanić) i ponovo ima realizaciju veću od 40 odsto. Utakmica se bliži veoma brzom kraju, a na terenu sa sada već kombinovane petorke. Za Zvezdu igraju Rebić, Gudurić, Dobrić, Simanić i Bjelica.

32' 53:76 Simonović ne staje, pa pogađa i četvrtu trojku iz sedam pokušaja. Na drugoj strani, počeli su i Zadrani u ovim momentima da pogađaju (Mazalin, Jurica...)

- KRAJ TREĆE ČETVRTINE -

30' 46:73 Ne popušta odbrana crveno-belih ni pri vođstvu od skoro 30 poena. Mazalin pogođenim slobodnim bacanjima smanjuje vođstvo. Zanimljivo je da su on i Marinković ubacili čak 33 od 46 poena Zadrana na ovoj utakmici.

28' 42:71 Upisuje se i Dobrić, naskokom sa linije penala, u svom prvom napadu... Odmah potom, Simonović pogađa i svoju treću trojku u razmaku od dva minuta minuta.

27' 38:66 Simonović pogađa prvu trojku Beograđana u trećem kvartalu, a odmah zatim i drugu. U međuvremenu, Marinković tek posle šest i po minuta postiže prve poene iz igre Zadrana u ovom poluvremenu.

26' 36:60 Dangubić faulom na Mazalinu (daleko od koša) stvara domaćima šansu da se "upišu" u drugom poluvremenu, a doskorašnji igrač Cedevite koristi jedno slobodno bacanje.

25' 35:60 Još jedna dobra odbrana Zvezde, kontra Dangubića i promašeno polaganje, koje "ispravlja"  Simonović košem uz faul Vrkića. Tajm-aut domaćih i pogodak Simonoviuća za novo maksimalno vođstvo.

24' 35:57 Tečna igra crveno-belih, asistencija, pa zakucavanje Dangubića za maksimalnih "plus 22". Jović igra fenomenalnu odbranu u ovim trenucima i motor je ekipe u seriji 8:0 na početku ove deonice.

23' 35:53 Dangubić, pa Kuzmić zicerima vode crveno-bele ka "plus 20". Odmah potom, Jović je spektakularno blokirao Marinkovića pod košem...

22' Neefikasnih minut i po na "otvaranju" nastavka. Dangubić je promašio šut za tri, a Dženkins izgubio loptu...

Iako i jedni i drugi šutiraju sa prilično istim procentima (iz igre 45-51 odsto), Zvezda je pogodila sedam trojki iz 18 pokušaja, a Zadar četiri iz osam. Takođe, crveno-beli su zasad nadskočili domaćina (18:13), s tim da su sakupili pet ofanzivnih skokova naspram dva Dalmatinaca.

Beograđani su sakupili dve asistencije više (10:8), a Zadrani su izgubili 11 lopti naspram 5 ispuštenih poseda crveno-belih.

ZADAR: Vladović 8, Krajina 3, Marinković 13, Mazalin 11.

ZVEZDA: Rebić 6, Dangubić 7, Mitrović 2, Lazić 5, Dženkins 6, Gudurić 6, Jović 6, Kuzmić 8, Bjelica 3.

Interesantno je da su se "upisali" svi igrači crveno-belih koji su zaigrali, sa izuzetkom Marka Simonovića koji je za minut i po na parketu jednom šutirao (za tri) i promašio. U igru nisu ulazili Dobrić i Simanić, dok je novajlija Rakićević kraj njih, u "civilu".

- POLUVREME -

- Praktično uz zvuk sirene Gudurić promašuje šut za tri. Ekipe kreću ka svlačionici sa vođstvom Beograđana od 14 poena, što je za dva poena manje od zasad maksimalnog vođstva Zvezde.

20' 35:49 Zadar pred pauzu dolazi do daha, pa poenima Marinkovića sa linije penala dolazi ponovo na "minus 14. Zanimljivo je da je Zvezda u drugoj četvrtini napravila tri faula. Radonjić traži tajm-aut da nacrta akciju za poslednji napad u prvom delu.

19' 31:47 Gudurić za Kuzmića, Gudurić za Rebića. Centar pogađa za dva, plejmejker za tri, za maksimalnih "plus 16" u finišu prvog dela meča.

19' 31:42 Serija Zvezde traje. Kuzmić asistira Mitroviću, koji sa distance ponovo postavlja "plus 11". Radonjić traži tajm-aut posle greške Mazalina, koji gazi aut liniju.

17' 31:40 Rebić donosi energiju Zvezdi. Posle ukradene lopte nagrađuje sebe pogođenim šutem za tri, a odmah potom atraktivno asistira Laziću za "plus 9", na šta Matulović reaguje tajm-autom.

- Bjelica je u ovim trenucima prva napadačka opcija Zvezde. Crveno-beli insistiraju na što bržoj košarci, a krilni centar i dalje namešta ruku, pa je promašio uvodna četiri šuta za tri poena.

14' 29:35 Zadar reaguje. Kristijan Krajina ubacuje trojku, četvrtu za domaće iz sedam pokušaja. Radonjić u igru prvi put večeras uvodi Rebića, a Gudurić još jednom trojkom učvršćuje vođstvo crveno-belih.

13' 26:32 Zvezda preuzima kontrolu, trojkama Gudurića i Lazića, posle kontre i nekoliko dodavanja. Nakon njih, loptu kroz obruč probacuje i Bjelica, sa "crte", na koju ga je faulom poslao Marinković. Ekspresna serija Beograđana 7:0.

11' 26:25 Zadar vodi! Četvrti put domaći poentiraju uz faul i ponovo to čini Marinković. Sa linije penala doneo je Dalmatincima prvu prednost. Na drugoj strani, traje serija promašaja Zvezde u šutevima za tri.

10' 23:23 I za kraj četvrtine - trojka Zadra. Jakov Vladović kažnjava promašaje crveno-belih i dalekom trojkom stavlja tačku na uvodnu deonicu. Svih svojih osam poena postigao je u ovoj seriji i potpuno razdrmao ekipu.

10' 20:23 Serija Zadra traje. Marinković snažno ulazi u meč, poentiravši uz faul, za seriju 8:0. Zvezdini igrači sada promašuju otvorene šuteve za tri (Simonović, pa Bjelica)

9' 17:23 Dangubić dotrčava sa strane pomoći pod koš i atraktivno blokira Marinkovića. Sjajno je počeo utakmicu, dok u ritam ulazi i Lovro Mazalin, koji krade loptu Branku Laziću i poentira posle trojke. Odličan ritam meča na početku.

8' 12:23 Radonjić ponovo, kao i protiv MZT-a izvodi istovremeno na teren i Bjelicu i Kuzmića, tako da povratnik u Zvezdu u ovim momentima igra na svojoj osnovnoj poziciji, dok Jović seče napad domaćih i zakucava za novih "plus 11". Odmah potom i polaže loptu kroz obruč posle prodora.

7' 8:19 Dangubić (7 p) i Dženkins (6 p) bez promašaja iz igre vuku crveno-bele na startu meča. Na njihovim krilima Beograđani su stigli i do prve dvocifrene prednosti.

- Tehnička za klupu Zadrana i trenera Matulovića, jer je kritikovao sudije nakon dosuđene greške u vođenju Mislavu Brzoji. Fintirao je šut podigavši se, a sudije su procenile da je obe noge podigao sa parketa.

5' 6:14 Mazalin pogađa trojku za domaće posle pauze, a Dženkins odgovara preciznim hicem za dva, takođe sa distance. Na terenu je petorka Zvezde Jović, Dženkins, Dangubić, Mitrović, Kuzmić.

4' 3:12 Jović pogađa dva slobodna bacanja, a nakon kontre Beograđana u ritam ulazi i Dženkins, pogodivši trojku za "plus 9". Domaći traže tajm-aut, a trener Ante Matulović ukazuje Zadranima na četiri izgubljene lopte u ranoj fazi utakmice.

- Petar Rakićević nije u kombinaciji za večerašnji meč, pa u "civilu" sedi kraj klupe Zvezde i navija.

3' 3:7 Srpski centar Ivan Marinković, najbolji igrač Zadra na startu sezone, pogodio je jedno slobodno bacanje, upisavši tako svoj prvi poen.

2' 0:5 Dangubić odlično otvara utakmicu - trojkom, pa zakucavanjem za početnih "plus 5".

Najava:

Posle pobeda nad MZT Skopljem i Cedevitom, Crvena zvezda mts pred sobom ima prvo ovosezonsko gostovanje.

U 19 časova, uz tekstualni prenos na MONDU i direktan TV prenos na TV Arena sport, ekipa Dejana Radonjića gostuje Zadru, u utakmici 3. kola ABA lige.

Srpski tim, branilac titule, doputovao je u Dalmaciju sa maksimalnim skorom, dok su Zadrani na otvaranju sezone tesno pobedili FMP, a potom doživeli poraz u duelu protiv Budućnosti u Podgorici.

Kada je Zvezda u pitanju, ovo gostovanje u značajnoj meri je palo u senku dolaska Petra Rakićevića među crveno-bele. On je u četvrtak potpisao ugovor, pa se odmah sa ekipom zaputio ka Zadru i ostaje da se vidi da li će večeras biti u konkurenciji.

Ostanite uz MONDO i pratite meč u tekstualnom prenosu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC