• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Fokus na Megi, pojačanja se ne naziru

Autor mondo.rs

Dejan Radonjić govorio o novoj važnoj utakmici regionalnog takmičenja (nedelja, 17.00) i pripremama za početak Evrolige.

 ZVEZDA: Fokus na Megi, pojačanja se ne naziru Izvor: MN PRESS

Utakmicom protiv Mega Leksa u nedelju, Crvena zvezda završava prvi mini-ciklus u novoj sezoni. Za 10 dana odigraće četiri meča ABA lige, od kojih su prva tri ubedljivo dobijena (ukupna koš-razlika "plus 83").

Mega je posle "tesne" pobede nad Olimpijom izgubila od FMP Železnika i Budućnosti, očigledno je da ne igra dobro kao prošle sezone, ali Dejan Radonjić je uoči "reprize" majskog finala konstatovao da sve to ne mora ništa da znači.

"Imaju prepoznatljiv sistem i igru. Na selekciju od prošle godine dodali su još nekoliko novih, talentovanih igrača, sa dosta potencijala, od kojih treba očekivati kvalitetna izdanja", podvukao je Radonjić.

"Naši dueli su uvek bili specifični i interesantni, bez obzira na situacije u kojima se nalazimo. Spremamo se da odigramo dobro, da odgovorimo na njihov potencijal, energiju i individualne mogućnosti i da dođemo do novih bodova".

Megu su tokom leta napustila trojica ključnih igrača - Ivanović, Luvavu i Nikolić, a na njihova mesta dovedeni su Milisavljević, Mušidi, Tejić i nešto stariji Spasojević. Najnovije pojačanje je Jovan Novak, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije i "meta" Partizana i Crvene zvezde.

Nije tajna da i crveno-beli žele da popune "roster". Na meti su stranci koji igraju na pozicijama "jedan" i "pet", ali po tom pitanju za sada nema ničega novog.

"Potrebno nam je još igrača kako bismo na najbolji mogući način prošli predstojeći ciklus, ali još nema naznaka ko bi mogao da pojača tim", rekao je Radonjić.

Prošlosezonskom učesniku Top 8 faze, u četvrtak sledi prvi meč Evrolige 2016/17, na domaćem parketu protiv Darušafake. Normalno je da je prisutno i razmišljanje o startu elitnog takmičenja...

"
Za nas je svaki meč bitan. Razmišljamo kako da budemo bolji od protivnika, ali je svaki duel bitan i u smislu da posle njega spremnost ekipe bude veća. U ovom trenutku je celokupna koncentracija usmerena na Megu i kako da je pobedimo".

Trofejni Zvezdin trener naglasio je da ekipa ulazi u vrlo zahtevan period, koji će "povući" i neke slabije partije.

"Videćemo kako će sve funkcionisati...
Teško je u ovom trenutku naći prave reči za ono što nas očekuje. Znamo da će biti teško. Trenutno možemo biti zadovoljni formom, ali siguran sam da će biti i oscilacija u narednom periodu", zaključio je Dejan Radonjić.

PAROVI 4. KOLA:

subota

Cedevita - Zadar 19.00 (Arena sport 1)

nedelja

Crvena zvezda mts - Mega Leks 17.00 (Arena sport 1)
Olimpija - Mornar 19.00 (Arena sport 1)
MZT Skoplje - Cibona 21.00 (Arena sport 1)
Budućnost - Krka 21.00 (Arena sport 2)

ponedeljak

Karpoš Sokoli - Partizan 18.00 (Arena sport 1)
FMP Železnik - Igokea 21.00 (Arena sport 1)

TABELA:
Zvezda 3-0, Partizan 3-0, Budućnost 3-0, FMP 2-1, Cibona 2-1, Igokea 2-1, Krka 1-1, Mornar 1-2, Cedevita 1-2, Mega 1-2, Zadar 1-2, Olimpija 0-2, Karpoš Sokoli 0-3, MZT 0-3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC