• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Solidan Partizan prejak za Cibonu

Drugi put u tri dana Partizan je u "Pioniru" pobedio Cibonu. Drugi put bilo je lako, iako crno-beli nisu blistali.

 NLB: Solidan Partizan prejak za Cibonu  Izvor: MONDO

U prvom meču četvrtfinalne serije NLB lige, srpski šampion poveo je sa 1:0 uoči revanša u Zagrebu u četvrtak - 90:80 (24:26, 22:15, 17:14, 27:25).

Samo je opuštanje košarkaša Partizana u finišu utakmice učinilo da konačan rezultat, onome ko nije gledao utakmicu, stvori utisak o nekakvoj neizvesnosti. Od rezultata 82:67 u 37. minutu, Cibona je serijom 9:0 na trenutak unela nemir medju 4.000 navijača u "Pioniru" u utorak uveče.

Ipak, Duško Vujošević je tajm-autom na minut i po pre poslednje sirene "sabrao" igrače, usledio je koš Palasija (84:76) i jedna dobra odbrana, posle čega je postalo jasno da će Partizan i šesti put uzastopno pobediti Zagrepčane u Beogradu.

Već na početku meča videlo se da su košarkaši Partizana prilično iscrpljeni od serije mečeva u Evroligi, ali i dvomeča sa Cibonom i Splitom u subotu i nedelju.

Iako su u subotu u pretposlednjem kolu NLB lige pobedili istog rivala sa 19 poena razlike, na početku plej-of duela delovalo je da će biti znatno teže (26:33, 13. minut). Crno-beli su igrali rastrzano, nije išao šut, igrači su delovali pomalo "hladno", ali to nije značilo da nisu bili borbeni i uporni.

Takva angažovanost morala je da im se vrati. Na isteku 25. minuta Milton Palasio pogodio je trojku (54:46), posle šest uzastopnih promašaja njegovih saigrača van linije 6,25.

Već u narednom napadu, domaći igrači oduzeli su loptu velikom rivalu, u kontri je opet Palasio pasom iza ledja asistirao Vranešu, koji je prikucao loptu u obruč (56:46), podigao publiku na noge i najavio pobedu u 119. utakmici najtrofejnijih timova Srbije i Hrvatske.

Serija tu nije zaustavljena, naprotiv. Nadovezao se trojkom i Uroš Tripković, tako da je Partizan očas posla, za minut i po, došao do "plus 13" (59:46).

Ispostavilo se da se "modri" od toga nisu oporavili do kraja meča, pogotovu posle još jedne serije Partizana (8:1, za 71:56).

Prvoplasirani tim u 26 kola NLB lige nadskočio je osmog na tabeli (34:25), a najbolji pojedinac susreta bio je centar Partizana Nikola Peković sa 19 poena i šest skokova. Palasio je završio meč sa 14 poena i pet asistencija, Kecman i Borovnjak imali su po deset poena.

"Vukove" je predvodio Voren sa 19 i Mulaomerović sa 18 poena.

U četvrtak je revanš u MC "Dražen Petrović" gde je "Parni valjak" trijumfalno protutnjao na poslednja dva gostovanja. Ako to urade i treći put, igrači Duška Vujoševića imaće vremena da se odmore do narednog utorka kada ih očekuje meč sa TAU Keramikom u četvrtfinalu Evrolige.

Parovi i rezultati prvih četvrtfinalnih mečeva NLB lige:

Partizan - Cibona 90:80, revanš u četvrtak

Zadar - FMP 95:91, posle produžetka (82:82), revanš u četvrtak

Hemofarm - Budućnost 87:71, revanš u četvrtak

Crvena Zvezda - Olimpija igra se u sredu (20.00), revanš u subotu.

Na "Fajnal For" plasiraće se tim koji prvi dodje do dve pobede, po sistemu 1-1-1, a eventualne "majstorice" biće odigrane u subotu, osim u duelu Zvezde i Olimpije koji će treći meč odigrati verovatno u ponedeljak.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC