• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten Krle o "orlovima", Dušku, mirnoj Oklahomi...

Nenad Krstić priznao je da nije sanjao da će biti kapiten Srbije, čestitao Dušku Vujoševiću i otkrio da mu prija mirna Oklahoma, u odnosu na Njujork.

 Kapiten Krle o "orlovima", Dušku, mirnoj Oklahomi... Izvor: MONDO

Centar američkog NBA ligaša Oklahome Siti i kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić nada se da je srebrna medalja "orlova" sa Evropskog prvenstva u Poljskoj samo najava budućih, pa što da ne i većih uspjeha srpskog nacionalnog tima.

Prisjećajući se velikog uspjeha nacionalnog tima na Evrobasketu, Krstić je u intervjuu za "Glas Amerike" istakao da je osvajanjem medalje ostvario san.

"Za mene je velika čast što sam kapiten državnog tima Srbije, iako sam tu ulogu dobio spletom okolnosti. Još kada sam počinjao da se profesionalno bavim košarkom imao sam neke svoje zacrtane ciljeve, ali da budem kapiten reprezentacije nisam pomišljao. Da budem iskren, nisam ni sanjao, to je nešto preko onoga što sam očekivao", rekao je Krstić.

"U Poljskoj smo zasluženo ostvarili veliki uspjeh. Tamo smo otišli bez pritiska i malo ko je očekivao da možemo do medalje, a mi smo napravili podvig. Smatram, međutim, da sada ne bi trebalo vršiti pritisak na naše mlade igrače i od njih zahtijevati novi uspjeh po svaku cijenu", naveo je srpski košarkaš.

Krstić kaže da redovno prati rezultate svoj nekadašnjeg kluba Partizana, koji je poslije još jednog ljeta u kome je praktično ostao bez prve petorke, ponovo plasirao u drugu fazu Evrolige.

"Odajem priznanje i od srca čestitam svim mladim košarkašima Partizana, a pogotovo treneru Dušku Vujoševiću. Više me ništa ne iznenađuje i od Partizana očekujem samo uspjehe", istakao je Krstić.



On je ocijenio da je prošla godina, kako je odmicala, za njega postajala sve uspješnija. Starter je u jednoj od najmlađih ekipa NBA lige, koja je možda i najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela šampionata.

"Radim da budem kompletan igrač. Moram da budem zadovoljan sezonom, jer imamo skor od preko 50 odsto, konkurišemo za plej-of, što je na Zapadu mnogo teže nego na Istoku. Ekipe su kvalitetnije, sa pozitivnijem skorom", kaže Krstić, dodajući da njegova minutaža u timu varira.

"Nekad igram 15, 25 ili 30 minuta, zavisi od protivnika i za sada moram da budem zadovoljan. Ekipa igra dobro, imam ulogu stratera u timu koji ima dosta kvalitetnih i talentovanih igrača kojima treba dosta lopti. Trudim se da na svakoj utakmici dam sve od sebe, igram odbranu i pomognem timu da pobjeđuje i za sada to funkcioniše. Mogu da kažem da sam prezadovoljan dosadašnjim dijelom sezone", naglasio je 26-godišnji Srbin iz Kraljeva.

Pored privikavanja na novi tim, Krstić je tokom prošle godine morao da se privikava na veliku promjenu kada je riječ o gradu u kojem živi, pošto je Oklahoma Siti sušta suprotnost Nju Džersiju ili bolje reći Njujorku.

"To je tačno, jer je Oklahoma Siti miran grad, pravi američki. Ljudi su dosta ljubazni, na svakom koraku, pogotovo što smo mi jedini profesionalni tim. Mještani nas stvarno vole i cijene i na svakom koraku se to osjeti", naveo je Krstić, dodajući da je četiri godine živio u Njujorku.

"Njujork je jedna od svjetskih metropola, dok je Oklahoma mirnija. Privikavam se i dalje, ali ne žalim se, jer u toku sezone stvarno nemam previše vremena ni da izlazim, ni da provodim vrijeme u gradu. Dosta je teže ljudima koji su sa mnom, prije svih mojoj supruzi", rekao je Krstić.

Ugovor sa Oklahoma Siti Tanderom srpskom košarkašu ističe na kraju sljedeće sezone, a on tvrdi da nema ništa protiv ukoliko se sporazumije da ostane u klubu.

"Nisam baš upoznat s tim kada bi mogli da počnu pregovori u vezi produžetka saradnje, ali zašto da ne, ja bih volio, stvarno uživam ovdje, bez obzira na tu neku drugačiju ulogu koju imam. Oni su mi svarno dali šansu poslije povratka iz Rusije i mislim da ako dođe do nekih pregovora, uvijek ću dati prednost Oklahomi u odnosu na ostale timove", zaključio je Krstić.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC