• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kris Veber stavio tačku

Nekadašnji saigrač Divca i Stojakovića odlučio da završi karijeru, pošto se pokušaj povratka na teren sa Golden Stejt Voriorsima pokazao neuspešnim.

 Kris Veber stavio tačku Izvor: MONDO

Kris Veber zaključio je da više ne može!

Jedan od najboljih krilnih centara svoje generacije odlučio je da posle 15 sezona u NBA ligi okonča igračku karijeru i pokušaj povratka na teren u dresu Golden Stejt Voriorsa, tima koji ga je na draftu 1993. godine učinio prvim "pikom".

Veber je prošle sezone igrao za Detroit Pistonse, a onda je nekoliko meseci bio bez angažmana.

Trener Golden Stejta Don Nelson pokušao je da izvuče maksimum iz Veberovog potrošenog tela, ali levo koleno, koje je popularnom Si-Vebu zadavalo mnogo problema još od operacije obavljene 2003. godine, ograničilo ga je na samo devet nastupa u dresu "ratnika" i skromnih 3,9 poena po utakmici.

Veber je stekao ime još na univerzitetu Mičigen, gde je sa kasnijim NBA asovima Džejlenom Rouzom i Džuanom Hauardom bio deo čuvene "Fab Five" petorke. Pored Golden Stejta igrao je još za Vašington, Sakramento, Filadelfiju i Detroit.

Svoje najbolje dane proveo je od 1998. do 2003. sa Sakramento Kingsima, koje je zajedno sa trenerom Rikom Adelmanom, Vladom Divcem, Predragom Stojakovićem i Dagom Kristijem učinio jednim od najboljih timova u ligi.


Kingsi ipak nikada nisu uspeli da eliminišu Los Anđeles Lejkerse i sa Zapada se probiju do velikog finala. Najbliži tom uspehu bili su 2002, kada su porazom u "majstorici" na svom terenu izgubili seriju rezultatom 4:3.

Naredne godine Veber je u plej-of okršaju sa Dalas Maveriksima doživeo tešku povredu kolena i posle toga nikada više nije bio "onaj stari".

Si-Veb pet puta je nastupio na Ol star meču, a prosek karijere su mu 20,7 poena, 9,8 skokova i 4,2 asistencije.

Golden Stejt trenutno zauzima osmo mesto na tabeli Zapadne konferencije, sa minimalnom prednošću u odnosu na Denver Nagitse.

"Bilo bi komplikovano da posle mesec dana pauze ponovo uklapamo Krisa u tim. Dok bi se vratio u ritam, bilo bi tu dosta propusta i promašaja, a to bi za mene, kao trenera, bilo veoma teško da podnesem. U ovoj fazi sezone svaka greška može da nas košta utakmice, a samim tim i plasmana u plej-of", objasnio je Don Nelson.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC