• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda Makabija: Pričljivac poveo pobunu u timu

Autor mondo.rs

Napeti dani u "Ponosu Izraela" kulminirali su smenom trenera. Evo šta o situaciji u Tel Avivu kaže dvostruki šampion Evrolige.

 Pini Geršon: Soni Vims vodi pobunu u Makabiju Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Makabi je evroligašku sezonu započeo porazima, nakon kojih je nova zvezda ekipe Soni Vims javno kritikovao trenera Ereza Edelštajna, a on je nedugo zatim dobio otkaz.

Bivši igrač CSKA, koji je prošle sezone nastupao za Finiks Sanse, otvoreno je poručio da ekipa pod smenjenim šefom nije imala drugi, treći ili četvrti plan i da je na treneru da dokuči u čemu je problem.

Kao što je već poznato, Edelštajn je posle tih izjava košarkaša i napustio klub, mada slavni trener Pini Geršon (64) smatra da u njegovom mlađem kolegi uopšte nije bio problem.

Stručnjak koji je vodio Makabi do dve, "vezane" evropske titule stao je u odbranu smenjenog stručnjaka i bio prilično oštar u kritici Vimsa.

"Ko je, dođavola, Soni Vims? Njegova usta bila su previše otvorena u CSKA i ućutkali su ga kada je govorio protiv Etorea Mesine. Pre nego što su ga 'potpisali', niko se nije raspitao kako se ponašao u Moskvi", rekao je Geršon.

Izvor: MN PRESS

U dahu je dodao...

"Poveo je pobunu (u Makabiju). Morali su da ga ućutkaju. Niko mu u klubu nije rekao da umukne i niko to i neće uraditi, jer godišnje zarađuje 1,3 miliona dolara. A, uopšte i ne razume akcije. On ne zna i šta je prva opcija u napadu, a kamoli šta su druga ili treća. I onda on govori o sistemu?".

Iz navedenog je sasvim jasno koliko se Geršon protivio ranoj smeni trenera u Tel Avivu.

"Zašto je Edelštajn otpušten? Ta odluka potekla je iz histerije. Šimon (Mizrahi, predsednik Makabija) rekao je da je bilo mnogo razloga da ga NE otpuste - povrede, učešće u selekciji igrača i tako dalje. Makabi je na startu sezone izgubio od Armanija, koji je potom pobedio Darušafaku. Italijani su snažan tim, čiji bi kvalitet trebalo prepoznati. Makabi je potom izgubio i od Reala, koji je evropska sila. Prave utakmice u kojima bi trebalo tražiti pobedu tek dolaze, protiv Galatasaraja i Žalgirisa", ljutito je dodao Geršon.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC