• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bamberg i Makabi se "vraćali", ali ne i "vratili"

Autor mondo.rs

Košarkaši Darušafake konačno slavili na domaćem terenu, iako je Bamberg "flertovao" sa preokretom u poslednjoj četvrtini i promašio šut za produžetak. PAO slavio nakon dodatnih pet minuta.


Nakon odlične treće četvrtine kada je Darušafaka otišla na "plus deset" činilo se da su košarkaši Dejvida Blata već dobili utakmicu, ali tako nisu mislili i košarkaši Bamberga. Sjajno su otvorili poslednju deonicu, brzo "uhvatili" priključak, a na kraju imali i napad za pobedu...

Ali, pre toga...

Dva napada Bamberga se završavaju bez poena (Strelnijeks i Miler), da bi nakon dobre odbrane Fabijan Kozer izgubio loptu na svojoj polovini, a to kaznio sjajni Bredli Vonamejker. Protiv svoje bivše ekipe, iako nije blistao u ovom meču.

On je tako doneo prednost Darušafaki, a Nikolo Meli je pokušao da utakmicu odvede u produžetke, ali je promašio čitav koš i lopta je pripala košarkašima turske ekipe.

DARUŠAFAKA – BAMBERG 72:70 (23:17, 17:23, 20:10, 12:20)

Ovo je ujedno i prva pobeda Darušafake pred svojim navijačima, do sada dobili tri meča u gostima, dok je zanimljivo i to da je Bamberg svaki od svoja četiri poraza upisao u neizvesnoj završnici.

Najefikasniji kod turskog predstavnika bio je Vil Klajburn sa 17 poena (5 sk i 3 as), dok je odličan bio i Dajris Bertans sa 15. Dvocifreni su bili još i Bredli Vonamejker 11 (3 sk i 5 as) i Adrijen Moerman 11 (9 sk).

Kod poraženih – Janis Strelnijeks je imao 14, Danijel Tajs 13, Darijus Miler 12...

darušafaka bamberg
Izvor: YouTube

Još uzbudljivije, i bliže preokretu, bilo je u Atini!

Imali su košarkaši Makabija napad za pobed preko Devina Smita, ali je on promašio, da bi na drugoj strani usledio šut Nika Kalatesa za tri poena, uz zvuk sirene, i zakucavanje Džejmsa Gista nakon isteka vremena - 67:67.

Pre toga su košarkaši izraelskog predstavnika napravili povratak sa "minus devet", ali nisu imali daha u dodatnih pet minuta kada je PAO koristio domaću publiku i briljirao - 83:75.

Najefikasniji kod "zelenih" bio je Kris Singlton sa 26 poena (imao i 6 skokova, a nad njim je napravljeno 9 faulova) i ukupno 34 indeska poena. Pomogli su mu Kalates (13) i Gist (12).

Na drugoj strani Soni Vims je imao 15, Gaudlkok 12, Majk Cirbes 12...


EVROLIGA 6. KOLO REZULTATI:

UNIKS – Crvena zvezda mts 65:62
Darušafaka – Bamberg 72:70
PAO – Makabi 83:75
Armani – Efes 105:92
Barselona – Žalgiris 92:86

u petak:

Galatasraj – Olimpijakos (18.00)
CSKA – Real Madrid (18.30)
Baskonija – Fenerbahče (21.00)

TABELA: CSKA 5-0, Real 4-1, Fener 4-1, Darušafaka 4-2, PAO 4-2, Barselona 4-2, Olimpijakos 3-2, Baskonija 3-2, Armani 3-3, Efes 2-4, Makabi 2-4, Bamberg 2-4, Crvena zvezda 2-4, Uniks 2-4, Žalgiris 1-5, Galatasaraj 0-5.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC