• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić: Prave faulove kao devojčice

Autor mondo.rs

Trener Partizana neuobičajeno temperamentno komentarisao utakmicu na konferenciji za novinare.

 Aleksandar Džikić poslije poraza od Cedevite: Prave faulove kao devojčice Izvor: MN PRESS

Aleksandar Džikić po završetku meča protiv Cedevite (87:97) je neko vreme utučeno sedeo na klupi, zatim su ga razljutile primedbe jednog navijača na ulasku u tunel, da bi na konferenciji za novinare uputio salve kritika na račun svojih izabranika.

"
I pre utakmice se znalo šta je Cedevita, šta je Partizan, da li ima razlike u kvalitetu i kolika je ta razlika. Ako to neko ne vidi, ja ne mogu da mu otvaram oči. Ali, to nema nikakve veze sa tim koliko puta oni daju koš uz faul. Koliko puta ove sezone isti igrači prave faulove kao da su devojčice, a hoće da se tretiraju kao da su dečaci", povišenim tonom je pričao Džikić.

Osvrnuo se konkretno na odbranu Stefana Birčevića, koji je na konferenciji govorio pre njega.

"
Zaboravio je čovek da kaže preko koga su išli ovi poslednji poeni, vrlo zanimljivo... Samokritika".

Zatim je nastavio sa analizom meča, krajnje revoltirano.


"Kad igraš protiv ovakvih timova, moraš da igraš muški. Od nula do 40. Cepaš, pa vidiš da li može! Nisam ljut što su promašili otvorene šuteve. Ljut sam kad 'preskočiš' otvoren šut. Ljut sam kad ne zagradiš, ljut sam kad daš koš i odmah ga primiš u kontranapadu, pa se pitaš šta se desilo. Nisi uradio domaći zadatak, eto šta se desilo".

"Igraš protiv snažnije ekipe, kvalitetnije na svakoj poziciji. U plusu si, oni se vrate, u redu... Njihov trener je isključen, dogodilo se to što se dogodilo, promenjen je kriterijum suđenja, šta tu nije jasno? Mi se nismo prilagodili, kraj priče. Oni su se bolje prilagodili, imaju prodornijeg igrača, ali to i dalje nema veze sa tim da kad praviš faul, ne može da bude koš i faul".

Birčević je prethodno rekao da je "svaki komentar na našu igru u drugom poluvremenu i u poslednjih pet minuta druge četvrtine - suvišan".

Crno-beli su u 15. minutu vodili 42:25, ali je Cedevita već u 20. minutu izjednačila i na kraju promašila dva šuta za vođstvo na poluvremenu.

"
Uspeli smo da prokockamo 17 poena prednosti. Odigrali smo statično na njihovu zonsku postavku u odbrani, nismo rešili ni Džeksonovu tranziciju, dao nam je 32 poena... Ne smemo da ponovimo ovakvu partiju na svom parketu, gde smo možda i pod suviše velikim pritiskom da moramo da pobedimo", izjavio je Birčević.

Izvor: MN PRESS


Trener Cedevite Veljko Mršić izvinio se "beogradskoj publici i Partizanu", zbog ponašanja prilikom isključenja u 14. minutu.

"Bio sam iznerviran odlukama jednog sudije, koje su na početku meča bile uvek u korist jednog kluba. Bio sam primoran da to uradim i moram da kažem da je suđenje posle toga bilo jako dobro".

"Partizan je igrao bolje u uvodnim minutima, međutim, promenom odbrane smo uništili njihov napad. Izgubili su protok lopte i realizaciju Veličkovića na niskom postu, nisu se snašli i već do poluvremena smo se vratili u utakmicu, a onda vrlo brzo i preokrenuli. Da u poslednjih pet minuta nismo imali onoliko izgubljenih lopti, verovatno bismo pobedili još lakše", konstatovao je Mršić.

Do preokreta je došlo pod vođstvom njegovog prvog asistenta Đanmarka Poceka.

"Mi smo tim. Zajedno smo pripremili utakmicu, videli kako nas je Partizan napadao prošle sezone... Poceko i Dino Repeša su dobro vodili utakmicu do kraja, ali igrači su ti koji odlučuju. Imamo sreću da u timu imamo neke jako kvalitetne pojedince, a mi treneri smo tu da pomognemo da oni iskažu svoj potencijal. Pjer Džekson je igrač Cedevite, od njega i od ostalih se očekuje da igraju ovako i dobijaju utakmice".

Zagrepčani su ovom pobedom sustigli Partizan i sada oba tima imaju skor 6-3. Crno-beli su u seriji od tri poraza u ABA ligi, posle iznenađujućih 6-0 na startu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC