• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Već "puca" u Galati: Ataman odstranio Amerikance

Autor mondo.rs

Dan posle vesti o tome da je Evroliga zabranila turskom klubu da registruje nove igrače, javnost je saznala da su dvojica američkih bekova odstranjeni iz prvog tima.

 Već "puca" u Galati: Ataman odstranio Amerikance Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

  Da li je počeo organizacioni "raspad" trenutno poslednjeplasiranog tima Evrolige, pokazaće vreme, ali situacija u Galatasaraju trenutno daleko je od solidne.

Dan posle vesti o tome da je Evroliga zabranila turskom klubu da registruje nove igrače u narednih 30 dana, do kada će biti ispraćeno poslovanje Galate i doneta konačna odluka o kazni zbog nepoštovanja "finansijskog fer pleja", sa Bosfora stižu informacije o tome da je trener Ergin Ataman odstranio dvojicu Amerikanaca iz tima.

Radi se o Džastinu Dentmonu i Rusu Smitu, a razlog je – nedisciplina.

Brojni turski mediji navode da je Ataman ovu odluku doneo posle poraza od Žalgirisa u 7. kolu Evrolige, koji je Galatasaraj ostavio sa "fenjerom" u rukama i skorom 1-6.

Šta su Smit i Dentmon tačno uradili, za sada, nije poznato, ali Ahaber, Milliyet i Fanatik navode da njih dvojica do daljeg neće raditi s ekipom.



Teško je proceniti i da li su i finansije uzrok za ovaj "kratak spoj". Od ranije je poznato da je Ataman nezadovoljan Smitovim nastupima i odnosom prema igri, o čemu je govorio u javnosti, kao i da najmanje narednih mesec dana klub neće moći da registruje nove igrače.

Smit je s klupe, za 8,5 minuta u proseku, donosio 6,7 poena, skok, 0,8 asistencija, 0,3 ukradene i 0,8 izgubljenih lopti kada su evroligaški mečevi u pitanju, dok je Dentmon imao daleko jači učinak. Trenutno treći trojkaš Evrolige iza Bobija Diksona i Kita Lengforda, sa 18 trojki iz 42 pokušaja (42,86%) beležio je prosečno 13,4 poena, 1,4 skoka, 2,4 asistencije, 0,7 ukradenih i 0,5 izgubljenih lopti za 21,5 minuta na parketu.

Galatasaraj u 8. kolu, u petak uveče, dočekuje gradskog rivala Darušafaku.

Iznat crveno-žutih su Žalgiris, Uniks i Bamberg sa skorom 2-5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC