• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Repeša: Ko poslednji umre - profitiraće

Autor mondo.rs

Trener Armanija iskreno o utakmici protiv Zvezde, odbrani crveno-belih, Srbima u njegovoj ekipi, reformisanoj Evroligi...

 Repeša: Ko poslednji umre - profitiraće Izvor: MN PRESS

Jasmin Repeša čestitao je Crvenoj zvezdi na "potpuno zasluženoj" pobedi u meču 8. kola Evrolige (83:70).

Iskusni hrvatski stručnjak konstatovao je da nije ispunjen jedan od glavnih ciljeva postavljenih u pripremi utakmice - zaustavljanje Marka Simonovića - i da je o igri njegovog tima teško reći nešto pametno, u situaciji kada od brojnih utakmica i putovanja nema vremena za trening.

"Nas ove sezone očekuju minimum 82 utakmice, a kada se tome dodaju nastupi za reprezentaciju i prijateljski mečevi, dolazimo do vrlo opasne cifre. Razumem potrebe biznisa, ali u ovakvom sistemu će profitirati onaj ko poslednji umre. Na kraju će svi umreti", konstatovao je Repeša.

"FUDBALERSKA ATMOSFERA"

Upitan kako su njegovi igrači podneli nastup pred skoro 15.000 navijača Zvezde, Repeša je odgovorio da u principu nije bilo problema: "Bilo je navijanja, ali nije da se nije moglo igrati. Video sam puno težih terena, gde se drmaju koševi i slično. Ja bih ovu atmosferu pohvalio, mada je malo više fudbalerska... Nadam se da se niko neće uvrediti".

Armani je do gostovanja u Beogradu postizao prosečno 90,7 poena u Evroligi. Zvezda ga je spustila na 70.

"Zvezda je tim koji igra najbolju odbranu, to smo znali i analizirali. Nisu nam dozvoljavali lagan protok lopte, ali uz puno poštovanje, mi nemamo opravdanja za greške na defanzivnoj polovini terena, u situacijama '1 na 1'. Zvezda ima fizički jaku spoljnu liniju, ali koja atletski nije toliko dobra i mogli smo da im naudimo da smo uspostavili unutrašnju igru i povratni pas ka šuterima".

Njegov tim delovao je nespremno da odgovori energiji crveno-belih, koji su takođe samo na mahove bili napadački raspoloženi.

"Mnoge ekipe su u zamoru, a tek smo otvorili sezonu. Oni koji imaju kontinuitet, kao što su Zvezda, ili Olimpijakos, izgledaju objektivno bolje. Mlađe ekipe se i brže oporavljaju, a Zvezda je i tu u prednosti".

Izvor: MN PRESS


Upitan za komentar partija koje u Armaniju pružaju Miroslav Raduljica i Milan Mačvan, naveo je još jednu otežavajuću okolnost.

"Svi koji su bili na Olimpijskim igrama se muče. Raduljica je pored operacije nosa, koju je morao da obavi odmah posle Rija, imao još neke pauze. Mačvan je bio povređen. Počeo je sezonu dobro, ali čim smo imali prvi ovakav 'paket' utakmica u Evroligi, utorak pa četvrtak, nije izdržao. To su igrači koji nisu prevelike atlete", konstatovao je Repeša.

Zvezda i Armani nalaze se u grupi timova sa skorom 4-4. Očigledno je da će borba za plasman u prvih osam biti naporna i neizvesna.

"Daćemo sve od sebe da uđemo u plej-of. Nije nam 'o glavu', ali zaista ćemo ići da to uradimo. O Fajnal foru je sada iluzorno pričati. Mnogo puta su se događala iznenađenja, ali za tako nešto moraju da se poklope mnoge 'kockice'".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC