• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Brada" koja krije osmeh i neki novi Hjuston

Autor mondo.rs

Odlaskom Hauarda u Atlantu, ali i promenom stila igre i načina razmišljanja prve zvezde, Hardena, stvari u Hjustonu popravile su se nabolje.

Voleli ga ili ne, smatrali ga velikim ili ne, bio vam simaptičan ili ne, Džejms Harden ove sezone radi stvari kakve je radilo malo košarkaša u istoriji ove igre.

"Brada" je prethodne noći nastavio da čini čuda i održava Hjuston Rokitse među osam timova na Zapadu sa pozitivnim skorom na ulasku u drugi deo novembra.

U pobedi nad Portland Trejlblejzersima od 126:109, Harden je ubacio 26 poena, uz 14 asistencija i 12 skokova, što mu je već treći tripl-dabl učinak ove sezone, ali to nije sve...

Reporteri koji prate Rokitse primetili su da, za razliku od "Brade" prznice iz prethodnih sezona, čoveka koji nije imao samo problem u komunikaciji sa medijima i navijačima, već i saigračima, ove jeseni crveni dres s brojem "13" nosi neki drugi čovek – nasmejan, raspoložen, voljan da priča, bodri prvog do sebe, a to se negde ogleda i u neverovatnom broju asistencija koji iz noći u noć beleži levoruki poenter.

"Zabavljam se tokom cele sezone, čak i kada izgubimo. Jer, ovo je specijalna grupa momaka, a tu računam i trenere, tako da cela svlačionica definitivno uživa u ovoj vožnji", rekao je Harden samo veče posle neprijatnog "last second" poraza od Oklahoma Siti Tandera.

"Radi se o hemiji", kaže trener Hjustona Majk Dantoni.

Istok: Atlanta 9-2, Klivlend 9-2, Šarlot 7-3, Čikago 8-4, Toronto 7-4, Boston 6-5, Detroit 6-6, Indijana 6-6, Milvoki 5-6, Njujork 5-7, Orlando 5-7, Bruklin 4-7, Vašington 3-8, Majami 3-8, Filadelfija 2-10.

Zapad: L. A. Klipers 10-2, Golden Stejt 9-2, San Antonio 9-3, Oklahoma 7-5, L. A. Lejkers 7-5, Hjuston 7-5, Memfis 6-5, Portland 7-6, Juta 7-6, Denver 4-7, Minesota 4-7, Sakramento 4-8, Finiks 3-9, Dalas 2-8, Nju Orleans 2-10.

"Svi se osećaju prijatno, pre svega sami sa sobom. I dalje ćemo praviti greške, i dalje ćemo imati mnogo prostora za napredak, ali dok svi dolaze na posao sa elanom kakav su imali do sada, voljni da poprave greške, dobre stvari će se događati".

Harden kao prva zvezda tima, naročito od kad se letos Dvajt "Supermen" Hauard "pokupio" i otišao u rodnu Atlantu, na 11 mečeva ove sezone beleži prosečno 28,5 poena, 13 asistencija, 8 skokova i 1,3 osvojenu loptu, što ga čini najkorisnijim košarkašem u paklenoj konkurenciji. Ono što je potrebno i "Bradi" i ostalima u gradu poznatom, pre svega, po NASA istraživačkom i trening centru, jesu – pobede.

Za Hjuston ih ima dve više nego poraza i to bi (58,3 odsto), pretpostavka je, bilo dovoljno za neku od najnižih pozicija na Zapadu pred plej-of.

Protiv Portlanda, koji se oslonio pre svega na poene Si-Džej Mekaluma (26) i kojem su itekako nedostajali poeni Damijana Lilarda (18), od kojeg je efikasniji bio i Moris Harkles (19), Hjuston je presudnu prednost stekao sredinom treće četvrtine. Bilo je nerešeno na poluvremenu (62:62), košem Evana Tarnera Blejzersi su prišli na 71:70, na 9:26 pre kraja treće četvrtine, a onda...

Očas posla bilo je 92:78, a potom i 107:85, kada je svima u Teksasu i šire postalo jasno da Portland klizi u ubedljiv poraz, šesti u 13 nastupa od starta sezone.

Rokitsi su prethodne noći bili jači i za startnog pleja Patrika Beverlija, koji je propustio prvih 11 mečeva ove sezone zbog hirurškog zahvata na levom kolenu. Odigrao je 25 minuta (što će mu biti limit u narednom periodu) i ubacio 11 poena, ali uz tri asistencije i tri blokade.

"Naša odbrana je delovala daleko bolje s njim na terenu, jer se radi o 'tvrdom' momku. On je pametan i uvek igra na ivici. Takve stvari su vam neophodne", rekao je Dantoni.

Povratkom Beverlija Hjuston nije kompletiran, jer je i dalje odsutan centar Nene Ilario, tako da je Dantoni često igrao "small ball" sa Montrizlom Harelom na poziciji "lažnog" centra, utoliko više jer se kombinacije sa Klintom Kapelom nisu pokazale kao dobitne na startu sezone.

Selidba na klupu kao da je "pogodila" Kapelu, koji je Portlandu ubacio 15 poena, uz sedam skokova i dve blokade, što je reakcija koju je Dantoni verovatno želeo da isprovocira, mada ni Harel nije bio loš – devet poena i osam skokova.

Košarkaši Minesote pobedili su prošle noći Filadelfiju 110:86 u američkoj NBA ligi, a srpski košarkaš Nemanja Bjelica je za pobedničku ekipu postigao osam poena.

Endrju Vigins je predvodio Minesotu do trijumfa sa 35 poena i 10 uhvaćenih lopti, dok je Karl-Entoni Tauns dodao 25. Bjelica je na terenu proveo 15 minuta i za to vreme je postigao osam poena i upisao četiri skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Hrvatski košarkaš Dario Šarić je postigao 16 poena i bio je najbolji u ekipi Filadelfije, koja je izgubila i 21. uzastopni meč na gostujućem terenu.

Košarkaši Majamija okončali su niz od šest poraza u nizu, pošto su prošle noći slavili protiv Milvokija 96:73. Ovo je bio najduži gubitnički niz Majamija još od 2008. godine.

Majami je do pobede vodio Dion Vejters sa 23 poena, Džoš Ričardson je dodao 18, dok je Goran Dragić utakmicu završio sa 16 poena.

"Ovo je samo jedna utakmica, ne možemo da budemo previše srećni zbog jedne pobede. Drago nam je što smo pobedili, ali moramo da se okrenemo narednom meču", rekao je Ričardson.

U poraženom timu najbolji su bili Janis Adetokunbo i Toni Snel sa po 14 postignutih poena.

Košarkaši Vašingtona pobedili su Njujork 119:112, što je tek treća pobeda Vizardsa u poslednjih 11 utakmica.

Najzaslužniji za taj trijumf bio je Džon Vol sa 23 poena i 11 asistencijal, a najbolje ga je pratio Oto Porter sa 21 poenom. U redovima Niksa najbolji je bio Derik Rouz sa 27, dok je Karmelo Entoni postigao 19 poena.

Čikago je slavio protiv Jute 85:77 u gostima, što je Bulsima četvrta uzastopna pobeda.

Džimi Batler je meč završio sa dabl-dabl učinkom od 20 poena i 12 skokova, Dvejn Vejd je ubacio 18, a Robin Lopes 10 poena uz 12 uhvaćenih lopti. U ekipi Jute najefikasniji je bio Rudi Gober sa 16 poena.

Rezultati:

Vašington – Njujork 119:112
/Vol 23, 2 sk, 11 as – Dženings 17, 5 sk, 10 as/

Majami – Milvoki 96:73
/Vajtsajd 12, 17 sk, 2 ukr – Adentokunbo 14, 7 sk, 4 as/

Hjuston – Portland 126:109
/Harden 26, 12 sk, 14 as – Mekalum 26, 3 sk, 4 as/

Minesota – Filadelfija 110:86
/Vigins 35, 10 sk, 4 as – Šarić 16, 4 sk, 1 as/

Juta – Čikago 77:85
/Gober 16, 13 sk, 1 as – Batler 20, 12 sk, 3 as/


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC