• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od proširenja NBA ka Evropi nema ništa...

Autor mondo.rs

...bar ne u dogledno vreme. Prvi čovek NBA obrazložio je zbog čega u Americi nisu uvereni da je to pravi put kojim najjača liga treba da se razvija.

NBA ne samo da nije blizu ideje o proširenju ka Evropi, već prvi čovek te organizacije, komesar Adam Silver, uopšte nije uveren da je to pravi put kojim bi trebalo ići.

Silver je u intervjuu radiju "Sirius XM NBA" rekao da se širenje lige ka Starom kontinentu i uvođenje takozvane "evropske divizije" neće dogoditi, citiramo, "u dogledno vreme", a potom je izrazio da je osnovni cilj NBA da do maksimuma ojača aktuelnih 30 timova i da je želja svih u kancelariji da sve ekipe budu popunjene snažnim sastavima.

Silver je, pre svega, pomenuo Sijetl kao grad koji vapi da dobije NBA tim nazad i, između redova, poručio da bi u tom pravcu išlo eventualno proširenje, ukoliko bi "Kišni grad" izgradio modernu dvoranu.

Da li bi to značilo selidbu neke od aktuelnih franšiza u nekada pravi košarkaški grad ili bi bio osnovan novi NBA tim, Silver ovog puta nije govorio.

On je napomenuo da će, kada novi kolektivni ugovor bude izglasan i na snazi, a sve sa pojačanim TV pravima od kojih će NBA vlasnici moći da sastavljaju još jače ekipe, doći na red i sastanak na kom će biti govora o eventualnom proširenju na Evropu.

O tome se, pre svega u evropskoj javnosti, govori jako dugo i aktuelno "zatvaranje" Evrolige na 16 timova, od kojih je 11 dobilo desetogodišnje "A" licence, protumačeno je kao korak ka NBA ligi, ali stvari s druge strane Atlantika ne izgledaju baš tako.

Silver je kao jedan od otežavajućih faktora naveo i zamor, kilometre, tržište, TV prava, itd.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC