• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sledi jako interesantno ABA kolo!

Autor mondo.rs

Na kraju burne nedelje u mnogim klubovima učesnicima ABA lige sledi 11. kolo koje će dati odgovore na mnoga aktuelan pitanja.

Zanimljivo kolo ABA lige je pred nama, koje će u celosti biti prenošeno na kanalima Arene sport.

Posle šest poraza u sedam mečeva, FMP Železnik i Slobodan Klipa razišli su se tako da će "pantere" u meču sa jednim od favorita za titulu, ekipom Budućnosti, voditi dosadašnji trener juniora Crvene zvezde, Branko Maksimović.

Košarkaši Zadra gostovaće u hrvatskom derbiju Ciboni u nedelji u kojoj je prvi tim odbijao da trenira zbog nagomilanih dugova. Jakov Vladović otkrio je da se saigračima i njemu ne duguju samo plate iz prošle sezone, već i da su ove neki dobili nešto, a neki ništa.

S obzirom na to u kakvim uslovima rade, košarkaši Zadra solidno stoje na tabeli ABA lige, a eventualnim "brejkom" u Zagrebu imaće priliku Ciboni da priđu na pobedu zaostatka.

Cibose je u prošlom kolu, u gradskom derbiju, deklasirala Cedevita rezultatom 100:80, što je bio treći uzastopni poraz "vukova" u regionalnoj ligi posle onih u derbijima sa Budućnošću (95:79) i Crvenom zvezdom (70:91).

Crveno-beli će u Ljubljanu sa perfektnim skorom 10-0, ali i u nedelji u kojoj su doživeli ubedljiv poraz u Istanbulu od Anadolu Efesa, koji je inače sjajnoj odbrani Dejana Radonjića ubacio "stotku" (101:79). ABA liga je i posle nekih prethodnih neuspeha u Evroligi bila "sigurna kuća" za šampiona, koji je protiv regionalnih protivnika vraćao samopouzdanje i formu za znatno teže mečeve u Evropi.

I Partizan će "iz" evro-poraza u ABA iskušenja, a ovog puta crno-belima u goste dolazi neugodan rival, Mega Leks, koji će pokušati da uradi ono što je do sada uspelo vodećim timovima na tabeli, ekipama Budućnosti, Crvene zvezde i Cedevite.

"Verujte, to su ekipe koje su u ovom trenutku jače od nas. Jedini poraz koji nije bio očekivan je onaj u meču sa belgijskim Šarlroa", ponovio je trener crno-belih Aleksandar Džikić u Atini, gde je u sredu uveče AEK nadigrao Partizan u meču FIBA Lige šampiona rezultatom 91:81.

Mega Leks je jako loše počeo sezonu, ali je trener Dejan Milojević letos "prekrojen" sastav uspeo da "utegne" i dođe do četiri pobede u deset kola, što je učinak koji i dalje žuto-roze ostavlja u borbi za vrh i plej-of.

Partizan i Mega odigrali su nekoliko važnih mečeva prošle sezone, Milojević je dobio Džikića u finalu Kupa Radivoja Koraća, a Džikić Milojevića u oba superligaška okršaja koji su usledili.

Parovi 11. kola:

U subotu:

Mornar – Krka (17.00)
Partizan – Mega Leks (19.00)
Karpoš – Cedevita (21.00)

U nedelju:

Igokea – MZT (17.00)
FMP – Budućnost (19.00)
Cibona – Zadar (21.00)

U ponedeljak:

Olimpija – Crvena zvezda (17.00)

Tabela: Crvena zvezda 10-0, Budućnost 9-1, Cedevita 7-3, Partizan 7-3, Cibona 6-4, Igokea 5-5, Krka 5-4, Mega 4-6, Zadar 4-6, Olimpija 3-6, FMP 3-7, MZT 3-7, Mornar 2-8, Karpoš 1-9.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC