• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dalipagić: U Partizan? Bože, sačuvaj!

Autor mondo.rs

Slavni košarkaš kaže da ne bi prihvatio funkciju u Partizanu, jer se navijači danas ponašaju kao gazde, postrojavaju igrače i teraju ih da promovišu kriminal.

 Dalipagić: U Partizan? Bože, sačuvaj! Izvor: MN PRESS

"Kića i Praja - pobeda do kraja"!

Stih koji su navijača Partizana ponosno izgovarali sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Tandem Dragan Kićanović i Dražen Dalipagić doneo je crno-belima mnogo radosti. Bili su vođe generacije koja je klubu iz Humske podarila prve titula šampiona države (1976, 1979 i 1981. godine).

Partizan je sa Kićom i Prajom krajem sedamdesetih godina imao i značajne rezultate na evropskoj sceni, a dva od o četiri najvrednija međunarodna trofeja (Kup Radivoja Koraća 1978. i 1979. godine) "parni valjak" je podigao dok je nadaleko čuven tandem harao košarkaškim parketima u crno-belim dresovima.

Partizan je Dalipagiću dao mnogo, ali ni on mu nije ostao dužan. Početak zlatne ere slavnog kluba neraskidivo je vezan za Dražena. Međutim, Dalipagić danas sebe ne vidi u Partizanu i bez okolisanja za "Dnevni avaz" govori i zbog čega.

"Bože, sačuvaj", oštro odgovara popularni "Praja".

"Pa, kako mogu da radim u klubu čije igrače navijači svako malo postrojavaju i prema njima se ponašaju kao gazde. Teraju ih da nose majice s likom ubijenih kriminalaca koji su, kao, vođe navijača. I ja sam bio igrač i nije postojao način da se klanjam kriminalcima ili da me neko natera da nosim takve majice. Odmah bih prestao da se bavim tim sportom", bez dlake na jeziku govori Dalipagić.

Legendarni košarkaš smatra da se od vremena kada je on igrao do danas mnogo toga promenilo.

"Ma, koje nove generacije? Pa, pogledajte samo kako se ponašaju ovi sadašnji navijači. To za mene nisu navijači. Oni ne dolaze na utakmice da podrže svoje ekipe, košarkaše, fudbalere, svejedno, nego da izraze neke frustracije, da divljaju. To nema veze sa sportom, košarkom, s normalnim životom uopšte", ogorčen je Dalipagić. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC