• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CSKA može i bez Tea, "poludeli" zbog Vimsa!

Autor mondo.rs

Da nije bilo Vimsa, koji je iritirao sve navijače Makabija u dvorani i šire, možda bi se Itudisova odluka da poštedi Teodosića u Tel Avivu pokazala kao loša. Higins junak.

 CSKA može i bez Tea, "poludeli" zbog Vimsa! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Dimitris Itudis odlučio je da ove večeri poštedi Miloša Teodosića, računajući da i bez njega šampion Evrope može da pobedi jednog od, istorijski gledano, najvećih rivala.

Umalo se prevario!

Da Soni Vims nije nervirao navijače Makabija i da je treći asistent u stručnom štabu sveže otpuštenog Gaja Gudesa, Lior Lubin, imao hrabrosti da ga zakuca za klupu, moguće da bismo sad pisali o drugom porazu "armejaca" ove sezone.

Malo zahvaljujući Vimsu, malo sjajnom Koriju Higinsu: Makabi – CSKA 76:80 (31:16, 15:26, 13:16, 17:22).

Pri rezultatu 74:74, na minut i 20 sekundi pre kraja, iako je do tada bio bez poena za 19 minuta na parketu, bivši igrač CSKA Soni Vims isilio je napad, insistirao da se upiše u strelce i zabeležio sedmu (!?) izgubljenu loptu, posle čega je usledila surova kazna.

Eron Džekson je proigrao Korija Higinsa koji je sa distance, hladan kao špricer, spustio loptu u dno mrežice za 14. poen i prednost od dva poena, na koju je Lubin reagovao tajm-autom.

Nije mu upalilo, utoliko što je Kolton Ajverson promašio naredni šut, a Higins ponovo pogodio sa distance za 74:78, no to nije bio kraj meča utoliko što je u "blic" napadu na drugoj strani Viktor Rad poentirao i naterao Itudisa na minut odmora. Bilo je 76:78, na 34,4 sekunde pre kraja.

Itudis je tada tražio da Vitalij Fridzon i Kajl Hajns odigraju dva na dva, što jeste bila dobra odluka, ali utoliko što je rastom limitirani Hajns uspeo nekako da proturi loptu "kroz" četiri ruke do obruča za 76:80 na 21 sekund pre kraja.

Pogađate, naredni šut uzeo je Vims i jedva dobacio do obruča, tako da je Makabi doživeo četvrti uzastpni poraz, posle onih od Efesa, Bamberga i Crvene zvezde. Tri od ta četiri meča, žuto-plavi doživeli su u tradicionalno rasprodatoj "Menora Mivtačim" areni u Tel Avivu, koja je Vimsa zvižducima ispratila u svlačionicu.


Moskovljani su previše ležerno ušli u utakmicu, verovatno potcenjujući ekipu koja se nalazi u krizi, u svakom smislu, ali koja je sigurno želela da se pokaže pred novim trenerom Bagackisom, koji je doduše večeras bio na klupi Darušafake kao asistent Dejvidu Blatu, i iskupi se za debakl u "Pioniru" prošlog četvrtka.

Mimo očekivanja, Makabi je poveo 38:20 silnom serijom krajem prve i početkom druge četvrtine, što je period utakmice kada Itudis uglavnom ubacuje Teodosića s klupe, ali je ovog puta bio bez tog uglavnom ključnog aduta.

Ipak, CSKA se sabrao, stegao odbranu, Džekson je pogodio neke važne poene, kao i Fridzon iz drugog plana, pa je Bagackisu pred prvi govor na poluvremenu u svlačionici Makabija ostalo samo četiri poena prednosti - 46:42.

Nije se Makabi dao početkom treće četvrtine, ali je prvi put ozbiljno popustio sredinom te deonice, kada je CSKA napravio seriju 0:9 i poveo 52:56, međutim to nije bio slom domaćina već samo uvod u egal završnicu koja je trajala bukvalno do gore opisane "žute minute" Sonija Vimsa, igrača koji se smatra odgovornim za prvu smenu trenera u Tel Avivu ove sezone - odlazak Ereza Edelštajna i postavljanje Gudesa, koji je otpušten prošlog petka ujutru po sletanju u Izrael, jutro posle debakla u Beogradu.

Makabi za dve večeri gostuje Darušafaki, potom 29. decembra putuje u Vitoriju na duel sa Baskonijom, a onda 5. januara dočekuje Darušafaku, gostuje Realu potom i sastaje se ponovo sa Crvenom zvezdom, 19. januara.

CSKA u četvrtak dočekuje Fenerbahče u velikom derbiju, pa 29. decembra gostuje Crvenoj zvezdi, posle čega će prvak i u Madrid, na meč sa Realom, 6. januara.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC