• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sunovrat Armanija posle "Kombank arene"!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda načela je Milano 17. novembra u Beogadu. Od tada – šest poraza italijanskog kluba u nizu!

 Sunovrat Armanija posle "Kombank arene"! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Počelo je 17. novembra u "Kombank areni", nije se završilo ni večeras.

Drugim rečima, nastavljen je sunovrat ekipe Jasmina Repeše.

Šesti evroligaški poraz u nizu, Armani Milano doživeo je večeras u svom "Mediolanumu" gde je Panatinaikos serijama 0:11 i 0:16 stekao veliku prednost, a onda samo odradio posao u drugom poluvremenu – 72:86 (21:16, 8:24, 13:24, 30:22).

Koliko je Milano pao, toliko se PAO digao dolaskom Ćavija Paskuala na klupu. Računajući i grčko prvenstvo, "zeleni" imaju devet pobeda u poslednjih deset utakmica i samo poraz od Barselone u Kataloniji.

Što se Evrolige tiče, šestostruki prvak Evrope večeras je pobedio treći put u nizu: Galatasaraj, Fenerbahče, Armani, tako da se PAO definitivno pridružio grupi timova koja prati CSKA iz Moskve.

Ili bolje reći "prati".

Očekivalo se, možda, da će legenda Armanija, Alesandro Đentile, debitovati za Panatinaikos upravo protiv tima za koji je nastupao od 2011. godine i s kojim se, neočekivano i sporazumno, razišao u jeku sezone, odnosno prošle nedelje.

Dogodilo se da je potpisao upravo za PAO, ali Paskval ga večeras nije "skidao", tako da smo ostali uskraćeni za odgovor na pitanje kako bi milanska publika dočekala Đentilea i kako bi se on snašao u nesvakidašnjoj situaciji.


Nik Kalates ubacio je pet od šest šuteva za dva i dva od tri za tri, za 16 poena i šest asistencija, a pratio ga je Majk Džejms sa 19 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Naš reprezentativac Miroslav Raduljica uklopio se u sivilo domaćeg tima, ubacio je sedam poena za 13 minuta uz šut iz igre tri od osam, ali i šest skokova, dve asistencije i četiri izgubljene lopte. Biolji od ostalih u Armaniju bio je Džamel Meklin sa 16 poena (7/10 iz igre), uz devet skokova.

Najgoru partiju sezone pružio je Demetris Nikols, koji je proveo 14 minuta na parketu, a da skoro ništa nije uradio. Da je bar šutirao i promašivao... Ovako, "stigao" je do nula poena, jednog skoka i dve izgubljene lopte uz jedan šut iz igre.

U "pauzi" između poraza od Crvene zvezde i Panatinaikosa, Repešin tim gubio je i od Fenerbahčea, Uniksa, CSKA i Galatasaraja, a to je ujedno najgora serija rezultata trenutno u Evroligi, koja će biti nastavljena već u sredu i četvrtak utakmicama 14. kola.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC