• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mali" srpski derbi: I Mega i FMP idu na pobedu

Autor mondo.rs

U nedelju u 15. kolu ABA lige snage će odmeriti Mega Leks i FMP

 Mega FMP najava Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

U Sremskoj Mitrovici u nedelju sastaće se Mega Leks i FMP, u 15. kolu regionalnog takmičenja.

Srpski timovi nalaze se na začelju tabele sa identičnim skorom 4-10 i sa istom željom očekuju nedeljni susret.

"FMP je protivnik koji, kao i mi, ima mladu, poletnu ekipu sa puno talentovanih igrača, a koji je, nažalost, u istoj poziciji da se bori za opstanak u ABA ligi. Ovo će biti veoma važan meč za obe ekipe, ali verujem u svoj tim i da ćemo doći do pobede", izjavio je trener domaćina Dejan Milojević, koji opet neće moći da računa na sve igrače.

U ekipu Mege posle nastupa na EP za juniore vraća se Kostja Mušidi, a debitovaće i novo pojačanje Aleksandar Marelja, dok Milojević protiv tima iz Železnika neće moći da računa na Marka Tejića, kao ni na Nikolu Rebića i Ognjena Čarapića.

Meč Mega Leks - FMP igra se u nedelju od 17 časova u hali "Pinki" u Sremskoj Mitrovici, a ulaz na tribine je slobodan povodom proslave 18 godina kluba.

Uprkos tome, Rade Zagorac veruje da uz pomoć podrške sa tribina Mega može da zabeleži drugi trijumf u nizu, nakon pobede nad Mornarom u FIBA Ligi šampiona.

"Pred nama je važan meč. Slabiji period smo prekinuli bitnom pobedom protiv Mornara i najavili, verujem, bolji rezultatski ritam. FMP je uvek motivisan kada igra protiv nas, međusobno se jako dobro poznajemo iz mlađih reprezentativnih selekcija i radi se o velikom broju talentovanih i kvalitetnih igrača na čelu sa Filipom Čovićem. Smatram da bi pobedom napravili korak u pravom smeru u nastavku šampionata. Pozivam publiku da nas podrži u velikom broju i da zajedno pobedom obeležimo punoletstvo našeg kluba", izjavio je Zagorac.

Ipak, ekipa iz Železnika takođe sa velikim motivom i željom za pobedom stiže u Srem. FMP je u prvom delu sezone upisao trijumf protiv Mege (98:84).

"Pred nama je zanimljiva utakmica. Nažalost, to je borba timova koji se bore za opstanak u ABA ligi, mada zaslužujemo da se borimo za neku višu poziciju. Sav respekt za ekipu Mege, koja je slična nama. Mislim da možemo da dobijemo, ako odigramo kako smo se dogovorili i kako smo trenirali. Mislim da smo spremni", poručio je trener tima iz beogradskog predgrađa Branko Maksimović.

I Dragan Apić, igrač ekipe FMP, veruje da njegov tim može da dobije i drugi meč protiv istog rivala ove sezone.

"Vrlo važna utakmica za nas, ali i za njih. Imamo isti skor. Sada je prelomni trenutak za nas. Naš cilj je da pokušamo da napravimo seriju pobeda posle pobede nad Zadrom. Da probamo da ih iznenadimo na njihovom terenu. Dobili smo ih kod nas, što ne i kod njih", naveo je Apić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC