• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ode "Aca Trica": Ne slažem se sa prodajom Žižića

Autor mondo.rs

Potpredsednik Cibone potvrdio da je podneo ostavku zbog ugovorenog transfera mladog centra u Darušafaku. Klub poručuje da je Žižićev odlazak šansa za nove mlade igrače.

 Ode "Aca Trica": Ne slažem se sa prodajom Žižića Izvor: MN PRESS

Ante Žižić (20 godina, 210 cm) ide iz Cibone u Darušafaku, potvrdio je zagrebačkim medijima Aleksandar Petrović, praktično bivši potpredsednik trofejnog zagrebačkog kluba.

"
Ne slažem se sa tim potezom i nemam nameru da preuzmem odgovornost za ovo. Ne može uvek novac da nam bude motiv, mora i rezultat", rekao je Petrović za portal "24 sata".

On je podneo ostavku na funkcije "izvršnog dopredsjednika, člana Skupštine i predsednika Upravnog odbora KK Cibona".

Žižić, na koga NBA prava polažu Boston Seltiksi, ove sezone je MVP ABA lige sa prosečnim indeksom korisnosti 28,2, dok je drugoplasirani Nikola Janković iz Olimpije daleko iza, sa indeksom 21,2.

Klub je u zvaničnom pismu medijima potvrdio da su "u toku pregovori sa jednim evroligašem" i da bi transfer trebalo da bude obavljen "pre Nove godine".

"Nije tajna da se mnogi klubovi zanimaju za Žižića. KK Cibona je veoma ponosna i srećna što stvara igrače kao što je Žižić, za koje se bore mnogi evropski, ali i NBA klubovi, što ujedno potvrđuje kvalitet rada kluba sa mlađim kategorijama", stoji u saopštenju.

"Ova situacija će svakako doprineti stabilnosti i finansijskoj situaciji kluba. Otvoriće se i prilika za mlađe igrače iz klupskog pogona, kako bi se pokazali kao što je to učinio i sam Žižić pre dve godine. Pred Antom su veliki izazovi i ambicije. Kako god završila ova priča, mi smo ponosni na njega i sa veseljem gledamo na njegovu blistavu košarkašku budućnost".

Cibona (skor 10-4) se do sada ravnopravno sa Partizanom, Cedevitom i Budućnošću borila za plasman u plej-of, ali veliko je pitanje da li će istrajati i posle odlaska najboljeg pojedinca.

Žižić sigurno neće nastupiti u utorak protiv Mornara, jer nije ni otputovao u Bar, a ostaje da se vidi kakav će mu biti status za derbi protiv Partizana, u petak u dvorani "Dražen Petrović".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC