• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan budan u Sarajevu, Cedevita u Pioniru

U jednom od tradicionalnih derbija bivše Jugoslavije, sarajevska Bosna će u subotu u "olimpijskoj" Zetri dočekati zahuktali Partizan.

 Partizan budan u Sarajevu, Cedevita u Pioniru Izvor: MONDO

Poslije 18 odigranih kola NLB lige, razlika između dva tima iznosi deset pobjeda, pa na osnovu toga nema dileme ko je favorit u ovoj utakmici. Crno-bijeli su, ipak, poznati po tome što nijednog protivnika ne potcjenjuju.

"Gostovanje Bosni je uvijek jako 'vruće'. U kakvom god sastavu igraju i na kojoj god poziciji na tabeli se nalazili, oni žele da pobijede Partizan. Ali, mi imamo dobre igrače, kompletan tim, tako da na svakoj utakmici iskoči nekog drugi i donese nam pobjedu", rekao je Aleksandar Rašić.

Partizan u Sarajevo stiže samo tri dana poslije veličanstvene pobjede nad Panatinaikosom u Atini, sa vrlo malo vremena za pripremu naredne utakmice.

"Bili smo u ovoj situaciji mnogo puta, praktično poslije svakog meča u Evroligi. Uvijek igramo sa velikim protivnicima, moćnim timovima, ali to uspješno zaboravljamo i koncentrišemo se na utakmice NLB lige. Samo tako možemo da opstanemo na oba fronta i nastavimo da pobjeđujemo", objasnio je bek aktuelnog jadranskog šampiona.

Bosna dočekuje Beograđane u nezavidnoj situaciji na svim poljima - od terena, do klupske blagajne - a na njenoj klupi je već treći trener ove sezone.

"Dijete" Partizana Dejan Parežanin naslijedio je Gorana Šehovca i Vladu Vukoičića, a tu je i doskorašnji prvotimac Žarko Rakočević...

"Perioda provedenog u Partizanu se uvijek rado sjećam. Bio sam mlad, na početku karijere i imao sam od koga da učim", rekao je Parežanin, koji smatra da bi gosti ipak mogli da malo potcijene njegov tim.

"Dolazi nam sjajan tim, o kojem je suvišno trošiti riječi. Ono što nam daje nadu u uspjeh je činjenica da bi mogli da nas potcijene. Sigurno je da igrači Partizana više razmišljaju o Barseloni, nego o nama. Daćemo maksimum i uz podršku sa tribina pokušati da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže".

Nešto ranije u hali Pionir počeće utakmica Crvene zvezde i zagrebačke Cedevite, dva tima iz sredine tabele. Crveno-bijeli bi pobjedom sustigli prilično iskusnu i renomiranu ekipu iz Hrvatske.

"Cedevita po imenu nije atraktivan protivnik, ali mora da se zna da imaju nekoliko igrača sa velikim iskustvom igranja u Evroligi i Evrokupu. Tu su Žižić, Baždarić i Rudež i nekoliko Amerikanaca. Žele među prvih sedam u Jadranskoj ligi", upozorio je Aleksandar Trifunović.

Trener Zvezde naveo je da su se punom treningu vratili Nemanja Bjelica i Filip Videnov. On očekuje još jednu čvrstu partiju, kao protiv Radničkog i Nimburka.

"Protivnik ima prednost u iskustvu, ali mi igramo kod kuće i, uz pravilan pristup, imamo ulogu favorita. Poslije odlaska Dragićevića, odigrali smo dvije utakmice u gostima i pokazali pravo lice kroz igru u odbrani. Očekujem da opet pokažemo isto lice, ali uz napredak u napadu i organizaciji igre".

Trifunović je na novinarsko pitanje rekao da trenutno ne razmišlja o pojačanjima u ekipi, ali da će klub reagovati ako se stvore uslovi za angažovanje nekog novog igrača.

PAROVI 19. KOLA

Olimpija - FMP Železnik (subota, 17.00)
Budućnost - Široki (19.15)
Crvena zvezda - Cedevita (19.30)
Zagreb - Radnički (20.00)
Bosna - Partizan (20.15)
Hemofarm - Helios (nedelja, 19.00)
Zadar - Cibona (20.00)

TABELA: Cibona 14-4, Partizan 13-5, Hemofarm 12-6, Zagreb 12-6, Olimpija 11-7, Budućnost 11-7, Zadar 10-8, Cedevita 9-9, Crvena zvezda 8-10, Radnički 7-11, FMP Železnik 6-12, Široki 6-12, Helios 4-14, Bosna 3-15.
(MONDO/Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC