• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleksandar Džikić - prvih godinu dana

Autor mondo.rs

Trener Partizana kaže da "stalno" gleda potencijalna pojačanja, ali da trenutno nema nijedno ime koje bi podelio sa javnošću. Povrede igrača spoljne linije su veliki problem.

 Aleksandar Džikić Prvih godinu dana u KK Partizan intervju Izvor: MN PRESS

Aleksandar Džikić rekao je u intervjuu agenciji Beta da svoju prvu godinu na poziciji šefa struke Partizana mora da podeli na dva perioda, za koja je zajedničko to da, u suštini, nema mnogo čime da bude nezadovoljan.

On je preuzeo Partizan 5. januara 2016, kada su crno-beli delili poslednje mesto na tabeli ABA lige, sa skorom 6-12.

Ekipa je u p
reostalih osam kola ostvarila šest pobeda i zauzela peto mesto, igrala je finale Kupa Radivoja Koraća, kao i finale plej-ofa domaće Superlige.

"Generalno, godina
mora da se podeli na dva perioda. Sastav do juna meseca i ovaj sadašnji su prosto drugačiji. Drugačiji su ljudi, kvalitet, situacija je drugačija, atmosfera... Prvim delom sam zadovoljan. Da ne ponavljam u kom momentu sam preuzeo ekipu, stavili su pred nas prilično jednostavne ciljeve i mi smo to ispunili. Došli smo u situaciju da zaradimo igranje u Evrokupu, preko leta smo to promenili i zaigrali FIBA Ligu šampiona, ali to ne menja ono što smo uradili pre toga", kaže Džikić.

"U
Kupu smo odigrali dobro, bili smo vrlo blizu trofeja. Izbacili smo jednu Crvenu zvezdu, koja je evidentno prilično dominantna na ovim prostorima u poslednje dve godine. Igrali smo i finale plej-ofa i nismo se obrukali. Igrali smo bez (povređenog plejmejkera Aleksandra) Cvetkovića, Zvezda je bila u naponu snage i mislim da smo joj bili, što se kaže, dobar protivnik".

Džikićeva prva polusezona u Partizanu
odvijala separalelno sa finansijskom rekonstrukcijom kluba, koja i dalje traje. To je donelo velika ograničenja u budžetu, što se odrazilo i na sastavljanje tima za sezonu 2016/17, prvog koji je on selektirao.

"Mi smo planirali neke stvari, ali...
Bilo je nama jasno od početka da ne može sve da bude kako mi hoćemo, ali sam ja lično bio iznenađen nekim činjenicama, odnosno poteškoćama koje smo imali u sastavljanju tima. To je, opet, sve ispričana priča i ne bih da se ponavljam", rekao je Džikić.

Partizan
u ABA ligi ima skor 13-3, što je već jedna pobeda više u odnosu na celu prošlu sezonu, a pobedom nad Solnokom u sredu izboren je plasman u "nokaut" fazu Lige šampiona.

"Generalno, nema mnogo stvari kojima čovek može da bude nezadovoljan. Da li smo neke utakmice igrali lošije nego što smo hteli? Verovatno. Da li smo neke utakmice igrali vrlo dobro? Sigurno.
Samo u dve utakmice nismo bili blizu pobede - protiv Bešiktaša u Istanbulu i protiv Zvezde u ABA ligi. Takođe, dobar deo utakmica smo, bogami, odigrali sa neizvesnim završnicama i uglavnom smo izlazili iz njih kao pobednici, što opet pokazuje jedan karakter te ekipe, iako je ona takva kakva jeste, u skladu sa stanjem u kakvom je trenutno Partizan. Mi možemo da se pretvaramo i okrećemo glavu i da ulepšavamo situaciju, ali mislim da nema potrebe za tim".

Izvor: MN PRESS


Godišnjica jeste zgodan trenutak za rekapitulaciju, ali Partizanova takmičarska sezona je u punom jeku. Jedno od pitanja koje zanima navijače su pojačanja, pogotovo kada se zna da crno-beli imaju mnogo problema sa povredama.

"Mi stalno gledamo
potencijalna pojačanja, a uvek mi je zanimljivo kad se tako u 'košarkaškoj javnosti' pojave neka imena, a zanimljivo je kako su to uvek 'provereni izvori' iz bukvalno vrha kluba. Svedoci smo da se, naravno, nije ništa promenilo od avgusta do sada", priča Džikić.

Crno-beli bi u subotu protiv Karpoš Sokolija mogli da nastupe bez četvorice igrača iz standardne rotacije.

"Situacija je sada nezahvalna. (Frenk) Robinson ima ozbiljnu povredu, rupturu na listu. Vanja (Marinković) se mislim ozbiljnije povredio protiv Solnoka, ali ja se nadam da je lakše. (Branislav) Ratkovica je povređen. (Đorđe) Majstorović se vraća, ali nama trenutno više fale spoljni igrači, tako da ćemo verovatno Kenana Karahodžića vraćati na 'trojku'. Ne znam, možda mladi Slobodan Jovanović dobije neki minut, kao što je dobio protiv Solnoka".

"Ja se nadam da će ovi što pre vrate
da se vrate iz povreda. Možda nas iznenade pa dođu ranije. A, da li će biti novih igrača? Nemam nijedno ime koje bih podelio sa vama, zaista. Ne postoji direktan odgovor na tako nešto", dodao je on.

Partizan prolazi kroz najteže trenutke u novijoj istoriji, ali je uprkos gubitku primata u zemlji i regionu, zadržao podršku navijača.

"Bezuslovna podrška navijača Partizana timu i treneru je nešto što je počelo mnogo pre mene i završiće se, ako se ikada završi, mnogo posle mene. Ne vidim da sam ja nešto posebno zaslužio ili doprineo uspostavljanju nekih posebnih odnosa navijača i nas iz kolektiva. A, da li se osećam domaće? Pa osećam se domaće. Mislim, ja sam navijač Partizana, razumete. Nije to nikakva tajna. Nikada nije ni bila",
završio je priču Aleksandar Džikić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC