• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Makabi - Darušafaka: NEVEROVATNO!

Autor mondo.rs

To je bilo teško i gledati, a kamoli napisati izveštaj potom...

N-E-V-E-R-O-V-A-T-N-O.

Makabi je neverovatan tim, koji može sve – u svakom smislu!

Ukratko: 17 razlike pretvorili su u "minus 4", pa se vratili u vođstvo i onda devet razlike u svoju korist (uz posed) na svega 69 sekundi pre kraja pretvorili u tri slobodna bacanja za Bredlija Vonamejkera za produžetke na 0,5 sekundi pre kraja.

Vonamejker je pogodio dva od tri i poštedeo domaće potencijalnog uletanja u teren iznurenih i isprovociranih navijača.

Dakle...

Posle šest poraza u nizu u Evroligi i, usput, treće smene trenera ove sezone, "Ponos Izraela" nije imao kud nego da u "Menora Mivtačim" areni pred upornih 11.000 bučnih fanova pobedi Darušafaku.

Momci Ainarsa Bagackisa išli su od sjaja, do očaja i nazad tokom 40 veoma uzbudljivih minuta u okviru 16. kola Evrolige.

Na kraju, zahvaljujući trojkama Kvinsija Milera i Sonija Vimsa, ali i nekim neshvatljivim odlukama ekipe koju vodi legenda Makabija, Dejvid Blat:

Makabi – Darušafaka 93:92 (29:14, 24:22, 14:35, 26:21).

Bio je to duel dojučerašnjeg šefa i asistenta, Blata i Bagackisa, koji nije bio odlučen čak ni kada su pomenuti Miler i Vims vezali trojke za (nedostižnih?) 93:84 na 1:09 do kraja.

Šta se potom dogodilo?

Posle koša Anta Žižića za 93:90, na 15 sekundi pre kraja, Bagackis je morao da traži tajm-aut, a umesto rutinskog kraja meča, Endrju "Mini Mamba" Gaudlok napraivo je korake i dao Darušafaki šansu da uvede u produžetak utakmicu u kojoj je imala devet poena zaostatka na 69 sekundi pre kraja (!?), s tim da je lopta bila kod domaćih.




Skoti Vilbekin se podigao za šut na tri poena, koji skoro da je bio "otvoren", nije pogodio, ali se lopta potom odbila do Vonamejkera, koji je – pazite sad ovo – bio fauliran pri šutu za tri poena na pet desetinki prek kraja, tako da je "pola Evrope" čekalo da vidi hoće li američki plej ubaciti sva tri penala i odvesti meč u produžetak.

Ništa neobično, i on je podlegao pritisku, promašio je prvo, pa pogodio drugo i – niđe veze – treće slobodno bacanje, posle čega je meč bio konačno rešen.

To je bio samo jedini logičan kraj meča u kom je Makabi vodio 29:14, 33:16, 55:38, a onda "očas posla" pao u zaostatak od 67:74, pre nego što se vratio u vođstvo od pomenutih devet razlike na ulasku u poslednji minut.

Haos.



Uskoro opširnije...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC