• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vims opet koštao Makabi, Efes oštećen u Atini

Autor mondo.rs

Delovalo je da će PAO, Zvezda, Efes i Darušafaka imati skor 9-8, ali je spornom sudijskom odlukom grčki tim uveo meč u produžetak i onda deklasirao Turke. Makabi bio nadomak "brejka" u Madridu.

Posle lude, lude pobede nad Darušafakom u prošlom kolu, košarkaši Makabija bili su nadomak velikog podviga i "brejka" u Madridu na parketu Reala, ali...

...priredili su navijačima i novom treneru Ainarsu Bagackisu novo pomračenje, period igre ispunjen neverovatnim odlukama, a – pogađate – prednjačio je Soni Vims.

Iako je njegovim poenima na četiri i po minuta pre kraja bilo 68:71, usledile su dve Vimsove izgubljene lopte, jedan promašaj, tako da je meč okončan rezultatom 80:75 (16:21, 21:15, 16:20, 27:19) za "kraljeviće".

Otprilike u isto vreme, Panatinaikos je deklasirao Anadolu Efesu u njihovom trećem produžetku ove sezone i to nakon što su sudije napravile veliki previd i faul nad Tajlera Hanikata nad Majkom Džejmsom okarakterisale kao faul pri šutu, iako je igrač Efesa na vreme, pre odraza, načinio ličnu grešku.

Na četiri sekunde pre kraja, Džejms je dobio priliku da sa linije slobodnih bacanja uvede meč u OAKA dvorani u dodatnih pet minuta, što je u mukloj tišini i uradio, pogodio sva tri penala za 70:70, a onda...

"Zeleni" su indisponirane goste bukvalno pregazili u produžetku za 92:81, 70:70 (21:13, 17:19, 12:18, 20:20).

PAO je dao 22 poena za pet minuta igre u produžetku.

Delovalo je da će u jednom trenutku Panatinaikos, Crvena zvezda, Efes i Darušafaka imati skor 9-8, ali se to nije dogodilo, ekipa Ćavija Paskuala pobegla je na skor 10-7, a momci Velimira Perasovića pali na 8-9, iako to možda nisu zaslužili.

Real i Makabi su u Madridu odigrali veoma uzbudljivu utakmicu s dosta preokreta i neizvesnosti, a Madriđani su je prelomili tek u završnici. Najefkisaniji u pobedničkom timu bili su Rudi Fernandes i Gustavo Ajon sa po 14 poena, dok je Serhio Ljulj postigao 13, a Luka Dončić postigao je 10, uz 10 skokova i osam asistencija.

U ekipi Makabija istakli su se Endru Gaudlok i Viktor Rud sa po 18 poena, s tim da je Rud imao i devet skokova, dok je Kvinsi Miler postigao 13. Real sada zauzima drugo mesto na tabeli Evrolige sa 12 pobeda i pet poraza, dok je Makabi 14. sa šest trijumfa iz 17 utakmica.

Uzbudljivu utakmicu su i u Atini odigrali PAO i Efes, a grčki tim je do trijumfa došao tek posle produžetka. Posle regularnih 40 minuta rezultat je bio 70:70, da bi Panatinaikos na kraju trijumfovao sa 92:81.

PAO je prvo poenima Majka Džejmsa s linije za slobodna bacanja četiri sekunde pre kraja izborio produžetak, da bi potom Kejsi Rivers u produžetku srušio ekipu Velimira Perasovića. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Rivers sa 23 poena, dok je Alesandro Đentile postigao 15, a jedan manje ubacio je Janis Burusis.

U ekipi Efesa istakao se Toma Ertel sa 15 poena i pet skokova, dok je 14 ubacio Džejson Grejndžer.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC