• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gordon: Da u Partizanu vratim karijeru gde je bila

Autor mondo.rs

Američki bek motivisan doputovao u Beograd, sa snažnom željom da ostane među crno-belima.

 Gordon u KK Partizan reaktivira karijeru Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Dok su košarkaši Partizana u ponedeljak uveče trenirali, kraj terena hale "Aleksandar Nikolić" videli su i igrača koji će im se pridružiti u utorak - Džamona Gordona.

Iskusni američki bek (29 godina, 193 cm) stigao je u Beograd oko 19 časova i odmah se zaputio ka dvorani, na upoznavanje sa Aleksandrom Džikićem, igračima crno-belih i stručnim štabom.

Da li će on definitivno zadužiti opremu Partizana do kraja sezone? Odgovor bi mogao da bude poznat već do kraja dana, jer će tokom utorka obaviti lekarske preglede, pa prvi put učestvovati na treningu crno-belih.

Odmah posle dolaska u Beograd, Gordon je izjavio za "Sportski žurnal" da se oseća dobro i da je srećan zbog novog početka.

Iskusni bek nije igrao takmičarsku košarku od proleća 2015, kada se rastao sa Tofašom. Prethodno je po dve godine nosio dres CSKA (2010-12) i Galatasaraja (2012-14), u kojem je doživeo povredu prednjeg ukrštenog ligamenta kolena.

"Poslednji put kada sam bio na terenu, pre tih godinu i po dana, nisam se osećao dobro. Nisam bio svoj. I odlučio sam da uzmem godinu dana pauze, da radim na sebi, napredujem, da bih sledeći put kada stanem na teren ponovo mogao da igram na visokom nivou. Tako sam se povukao i sada se osećam mnogo bolje. Veoma sam blizu onoga što sam nekad bio i spreman sam da to i pokažem ljudima", rekao je Gordon.

Upitan da li je potpuno sanirao povredu, Amerikanac potvrdno klima glavom.

"Savršeno je, potpuno je u redu, tu nema problema".

Koštala ga Kecmanova trojka

Džamon Gordon bio je učesnik spektakularnog finala ABA lige 2010. godine, u kojem je Dušan Kecman trojkom uz zvuk sirene doneo crno-belima titulu. Dok mu nije rečeno, u ponedeljak nije znao da bi mogao da sarađuje sa legendarnim bekom Partizana, sada pomoćnim trenerom. "Koštao me je mnogo novca. Zbog njega sam ostao bez premija za titulu 2010", nasmejao se Gordon.

Nije uobičajeno da neko uzme godinu i po pauze u tako zrelim igračkim godinama...

"To jeste predugačak period, ali takvu odluku sam doneo. Mnogo toga se dešavalo i kod kuće, u međuvremenu sam postao otac. Prosto, bila je to moja odluka i uradio sam to. Želeo sam da se vratim ranije, ali početkom ove sezone nisam imao dobrih opcija, sada sam tu".

Aleksandar Džikić tek bi trebalo da odluči da li će Gordon i ostati u Partizanu, a Amerikanac poručuje da se oseća potpuno spremnim da odmah "zapne" i uključi se u puni rad sa timom.

"Naravno! Verujem u sebe. Svako može da ima lošu sezonu, ali nisam došao ovde da imam lošu sezonu, već da vratim svoju karijeru gde je nekada bila i da pomognem timu koliko god mogu. Boriću se jako svaki dan na treningu kako bih napredovao i ušao u formu. Ali, samo Bog zna šta će na kraju biti", dodao je Gordon u razgovoru za "Sportski žurnal". 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC