• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: "Zbogom" Ciboni, "Dobar dan" TAU!

Partizan neće gledati "modre" do sledeće sezone - 93:100 (21:26, 23:23, 24:27, 25:24). Crno-beli su prvi tim na "Fajnal Foru" NLB lige.

 NLB: "Zbogom" Ciboni, "Dobar dan" TAU!  Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana obavili su posao u NLB ligi u dva meča, trećom pobedom u nizu u Zagrebu zbrisali Cibose i sada u miru čekaju utorak i meč sa TAU Keramikom u četvrtfinalu Evrolige!

"Učinićemo sve da se ne vidimo ponovo", rekao je Duško Vujošević uoči puta u Zagreb, na revanš meč četvrtfinala NLB lige protiv Cibone.

Upravo tako. Srpski šampion neće gledati "modre" do sledeće sezone - 93:100 (21:26, 23:23, 24:27, 25:24).

U četvrtak uveče u MC "Dražen Petrović", pre svega zahvaljujući Nikoli Pekoviću i Urošu Tripkoviću, crno-beli su naneli treći uzastopni poraz Ciboni na njenom terenu i sada imaju četiri dana da se odmore i pripreme za put u Vitoriju, na sudar sa TAU Keramikom.

Ekspresan plasman na "Fajnal For", koji će biti održan od 25. do 27. aprila (ne zna se još gde) mogao je da se nasluti već krajem treće i početkom četvrte deonice, kada je centar Partizana Nikola Peković nanizao osam poena za vodjstvo svog tima od 84:71.

Malo pre toga, Cibona je opasno "prišla" crno-belima (68:76), ali su Peković, Veličković i Kecman odbili taj napad. Meč je definitivno bio rešen u 35. minutu, kada je šestu trojku iz devetog pokušaja "zabio" Uroš Tripković, za 87:73.

Mladi bek Partizana, na čiju se košgetersku formu čeka cele sezone, proradio je u pravi čas. Tripković je meč završio sa 26 poena, Peković je imao 22, uz osam skokova, tri ukradene lopte i dve blokade.

Veličković je ubacio 16, Kecman 14, Tepić sedam, a gotovo neverovatno zvuči podatak da je Milton Palasio, u "stotki" svoje ekipe, za 29 minuta ubacio jedan poen.

"Mislim da smo najjača ekipa NLB lige i da bismo prošli bilo kojeg protivnika uz prednost domaćeg terena", kratko je prokomentarisao Duško Vujošević nakon što je njegov tim prvi izborio plasman na završni turnir NLB lige.

Posle poraza Zadra u Železniku i Hemofarma u Podgorici, Partizan je ostao jedini tim, koji se posle dva meča plasirao na završni turnir.

Rezultati revanš mečeva četvrtfinala NLB lige:

Cibona - Partizan 93:100

FMP - Zadar 99:94, posle produžetka (85:85)

Budućnost - Hemofarm 64:55

U subotu (18.00) igraju Olimpija i Crvena zvezda, Beogradjani vode sa 1:0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC