• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vratio se Jokić, u VELIKOM stilu (VIDEO)

Autor mondo.rs

Srpski reprezentativac doneo Denveru pobedu protiv Milvokija prvim tripl-dablom u NBA karijeri.

Povratak Nikole Jokića, i to kakav!

Košarkaški reprezentativac Srbije vratio se u tim Denvera u noći između petka i subote na meču protiv Milvokija posle propuštene tri utakmice zbog lakše povrede.

Jokić je zablistao posle kraće pauze, jer je u pobedi nad Baksima (121:117) upisao prvi "tripl-dabl" u NBA karijeri.

Somborac je meč završio sa učinkom od 20 poena, 13 skokova i 11 asistencija, a imao je jednu ukradenu i dve izgubljene lopte za nešto više od 32 minuta provedenih na parketu.

Jokić
Izvor: YouTube

On je iz igre šutirao 8-15, pogodio je dve trojke iz četiri pokušaja, dok je sa linije slobodnih bacanja bio nepogrešiv (2-2).

Zanimljivo je da je Nikola svojim prvencem postao i prvi igrač Denvera koji je upisao "tripl-dabl" skoro pošle četiri godine. Pre njega to je učinio Andre Iguodala, u aprilu 2010. godine.


Srpski košarkaš pomogao je Denveru da upiše važnu pobedu, ukupno 22. ove sezone, uz 27 poraza, budući da su u njegovom odsustvu Nagitsi ostvarili skor 1-2. Oni su trijumfom protiv Milvokija ponovo preuzeli osmo mesto Zapadne konferencije i ostali u trci za plej-of.

U ekipi Denvera podršku Jokiću pružili su Vilson Čendler sa 23 poena i osam uhvaćenih lopti, dok je Kenet Farid upisao "dabl-dabl" - 19 pogodaka i 11 skokova.

Kod Milvokija (skor 21-28) najbolji su bili Džabari Parker sa 27 poena, 11 skokova i četiri asistencije, dok je Janis Adetokumpo završio meč sa 23 poena, osam skokova, pet asistencija i dve blokade.

Osim Jokića na parketu je prošle noći bio i Nemanja Bjelica. Njegova Minesota izgubila je na gostovanju Detroitu (108:116).

Bjelica nije imao priliku da se zajedno na prketu nađe sa zemljakom Bobanom Marjanovićem, budući da mu trener Pistonsa nije ukazao šansu, pa je ko zna koji meč ove sezone propratio sa klupe.

Bjelica je ostvario skroman učinak - za 23 minuta provedenih u igri zabeležio je četiri poena, uz šest skokova i pet asistencija, kao i blokadu.

Kod Detroita (učinak 23-27) najzapaženiju ulogu imali su Markus Moris sa 36 poena, što mu je rekord karijere, dok je Andre Dramond uz 12 pogodaka notirao i 18 skokova.

Kod Minesote, kojoj je to bio 31. poraz uz 19 pobeda ove sezone, najbolji je bio Karl-Entoni Tauns sa 24 poena i 11 skokova.

REZULTATI

Orlando - Toronto 102:94
Bruklin - Indijana 97:106
Detroit - Minesota 116:108
Boston - LA Lejkers 113:107
Hjuston - Čikago 121:117
Oklahoma - Memfis 114:102
Denver - Milvoki 121:117
Portland - Dalas 104:108
Sakramento - Finiks 103:105

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC