• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mega kreće u odbranu Kupa: Korak po korak

Autor mondo.rs

Tim Dejana Milojevića u Nišu u petak počinje odbranu jedinog trofeja u istoriji kluba protiv prvoplasirane ekipe Košarkaške lige Srbije, Dinamik

 Mega kreće u odbranu Kupa: Korak po korak Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

U petak u niškoj hali Čair ekipa Mega Leksa započeće borbu za odbranu trofeja Kupa Koraća, jedinog pehara koji su osvojili u klupskoj istoriji.

Tim Dejana Milojevića od 17 časova u četvrtfinalu će se sastati sa ekipom Dinamika, koju predvodi iskusni Miroslav Nikolić.

Branilac trofeja u dobroj atmosferi dočekuje takmičenje u Nišu, uprkos tome što u timu neće biti Vlatka Čančara i Ognjena Čarapića.

"Pobede u poslednja dva meča u ABA ligi su nam pomogle da bar na kratko skinemo pritisak sa sebe po pitanju opstanka u regionalnom takmičenju. Iz tih razloga rasterećeniji i u dobrom raspoloženju putujemo u Niš, za koji nas vezuju lepe uspomene i gde smo prošle sezone osvojili naš prvi trofej", izjavio je Milojević pred put u Niš.

Rival im je prvoplasirana ekipa ekipa Košarkaške lige Srbije, Dinamik, koji je ove sezone ostavrio skor od 13 pobeda i četiri poraza.

"Idemo korak po korak, prvi protivnik je Dinamik koji je verovatno najbolja ekipa KLS. Imaju vrlo kvalitetan tim sa nekoliko izuzetno iskusnih igrača i odličnim trenerom Mutom Nikolićem. Kup je specifično takmičenje i nema prostora za bilo kakvo opuštanje. Verujem da ćemo uspeti da prikažemo kvalitetnu igru i da se plasiramo u polufinale", istakao je trener Mege.

Mega Leks je u prethodne tri godine sva tri puta stizao do finala Kupa Radivoja Koraća, a prošle godine uspeli su i da podignu pehar.

Ognjen Jaramaz napominje da njegova ekipa želi da ponovi prošlogodišnji uspeh.

"Uzbuđeni smo zbog početka kupa, pogotovo imajući u vidu da branimo trofej osvojen prošle godine. Imamo iste ambicije, iako ih neće biti lako ostvariti. Utakmica sa Dinamikom je prvi test za nas. Svakako smo favoriti, al uzimajući u obzir sistem takmičenja, odnosno nokaut fazu, ne očekujem lak meč. Dinamik je prvi u Košarkaškoj ligi Srbije, imaju dobar tim sa nekoliko veoma iskusnih igrača. Moramo da imamo kvalitetan pristup meču, što je uslov za naše dobro izdanje i nadam se, pozitivan rezultat na kraju", rekao je Jaramaz.

Prvi meč u petak između Mega Leksa i Dinamika igraće se u hali Čair u Nišu od 17 časova, a potom sledi duel Partizana i Dunava iz Starih Banovaca od 19.30 sati. Oba duela direktno će prenositi TV Arena sport.

Anketa

Ko će osvojiti ovogodišnji Kup Radivoja Koraća?

  • Crvena zvezda

    61.11% (22)

  • Partizan

    30.56% (11)

  • Mega Leks

    2.78% (1)

  • FMP

    5.55% (2)

  • Neko drugi

    0% (0)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC