• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Konačna reč FMP-a i Hemofarma, Zvezda u Ljubljani

Srpski timovi FMP, Hemofarm, ali i Crvena zvezda u subotu će odlučivati o učesnicima "fajnal fora" NLB lige ove sezone.

 NLB: Konačna reč FMP-a i Hemofarma, Zvezda u Ljubljani Izvor: MONDO

Veoma težak meč očekuje ekipu FMP, koja će se u odlučujućem, trećem meču četvrtfinalne serije sastati sa Zadrom u njihovoj paklenoj hali "Jazine".

O rivalitetu ova dva tima najbolje govori podatak da su po jedan meč rešili u svoju korist iskoristivši prednost domaćeg terena, ali tek posle produžetaka.

Trener ekipe iz Železnika Slobodan Klipa rekao je da očekuje još jednu tešku utakmicu protiv starog rivala, ali da veruje da njegov tim može da pobedi u gostima i plasira se na završni turnir regionalnog takmičenja.

"Odigrali smo četiri utakmice sa Zadrom ove sezone i sve su bile na jedan posed. Očekujem da će i ta peta da bude ista, s tim što se nadam da možemo da dobijemo u gostima", rekao je Klipa.

Klipa je napomenuo posle dve iscrpljujuće utakmice da veruje u kvalitet svog mladog tima, njihovu svežinu, motivaciju i veći broj raspoloženih igrača.

"Mi smo igrali poslednju utakmicu žaleći za propuštnom šansom u Zadru, tako da će možda i oni razmišljati o propuštenoj šansi u Beogradu. Svi smo umorni, ali oni imaju manje igrača u rotaciji. Mi imamo 12, oni osam, tako da i to može da odluči", objasnio je Klipa.

"Majstorica" u Vršcu takođe će odlučiti ukupnog pobednika duela Hemofarma i Budućnosti.

Vrščani veruju da su u prednosti zbog odigravanja ključnog meča pred domaćom publikom, koja im je pomogla da slave u prvom duelu.

Trener Hemofarma Vlada Vukoičić izjavio je posle poraza u drugom meču, u Podgorici da postoje izvesne manjkavosti u igri njegovog tima, ali da će za kratko vreme pokušati da ih svedu na minimum i ponove partiju iz prvog duela.

"Tim je dobro odigrao u odbrani o čemu govori podatak i da smo rivala sveli na 64 poena, dok napad nije funcionisao kako treba. Iako nemamo mnogo vremena za analizu, moraćemo da porazgovaramo i poradimo na tome, kako bi u odlučujućem meču demonstrirali igru u napadu kakvu forsiramo na treninzima i kakva je prepoznatljiva za moj tim", izjavio je Vukoičić.

Atmosfera pred "majstoricu" u Vršcu dodatno je "podgrejana" žestokim duelom na kraju meča u Podgorici, kada je došlo do verbalnog duela direktora dva tima Danila Mitrovića i Marka Ivanovića, kojem je prethodila šućna rasprava Roula Maršala i trenera crnogorskog tima Dejana Radonjića.

Uzrujani Mitrović poručio je na kraju Ivanoviću da će ih Podgoričani sigurno pobediti u Vršcu.

Crvena zvezda u Ljubljanu odlazi na krilima pobede ostvarene u prvom meču protiv Olimpije. Želja svih je da ceo posao završe ekspresno, u dva meča.

"Aleksandar Džikić je za veoma kratko vreme unapredio igru Olimpije. Njihova prednost je svakako iskustvo, ali i domaći teren. Igraće mnogo skoncentrisanije, jer nemaju pravo na grešku i najviše bi trebalo da obratimo pažnju na njihov napad i ofanzivni skok. Mi, pre svega, moramo dobro da odigramo u odbrani, odnosno da ponovimo igru iz drugog poluvremena prvog meča, to je dobitna kombinacija. Naš adut je i rasterećenost, budući da i u slučaju poraza imamo priliku za popravni. Ipak, želja cele ekipe je da maksimalno odigra u Ljubljani i iskoristi prvu od dve šanse za overavanje mesta u polufinalu", izjavio je za "Sportski žurnal" Omar Kuk, najbolji pojedinac prvog meča u Beogradu.

Plasman na završni turnir osigurao je samo Partizan, branilac trofeja NLB lige, koji je u dva meča nadigrao Cibonu.

"Fajnal-for" igraće se od 25. do 27. aprila, a domaćin završnog turnira biće odlučen nakon završetka četvrtfinalne serije.

PAROVI ČETVRTFINALA (SUBOTA)
DRUGI MEČ: Olimpija - Crvena zvezda (18.00)
TREĆI MEČ: Zadar - FMP (20.00)
TREĆI MEČ: Hemofarm - Budućnost (20.15)

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC