• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dion Tompson: Zašto mi je posebno drago...

Autor mondo.rs

Zvezdin Amerikanac naveo je nekoliko razloga zbog kojih mu je trijumf nad ekipom Ergina Atamana (posebno) drag.

 Dion Tompson izjava Zvezda Galatasaraj Izvor: MN PRESS

U večeri ubedljive pobede nad Galatasarajem, Dion Tompson odigrao je najbolji evroligaški meč u crveno-belom.

Nekadašnji igrač turskog tima postigao je deset poena za 17 minuta na terenu i uz šest uhvaćenih lopti dao važan doprinos 13. timskom uspehu u Evroligi.

U duelu protiv svojih bivših saigrača, internacionalac iz Kalifornije proveo je najviše evroligaškog vremena u igri od kada je u Zvezdi. To poverenje Dejana Radonjića je i opravdao.

"Važna pobeda iz mnogo razloga", rekao je posle meča u svlačionici, a potom je pojedinačno izneo tri razloga zbog kojih mu je trijumf nad Galatom posebno važan.

"Pod jedan, napravili smo važan korak ka Top 8 fazi. Znali smo da je ovo velika prilika za nas. Pod dva, ovo je pobeda i za Marka. To što se dogodilo pre nekoliko godina je zaista jako tužno i znali smo koliko je ova utakmica važna našim navijačima. I pod tri, ovaj meč je bio značajan i za mene, lično", objasnio je Tompson.

Taj lični razlog, naravno, u vezi je sa njegovim nedavnim rastankom sa Galatom, čiji je dres nosio od jula do kraja 2016.

"Došao sam od njih, gde nisam mnogo igrao i gde me trener nije baš koristio. Mnogo emocija je bilo danas, ali mislim da su svi odradili dobar posao, da su ostali mirni i da smo ostali fokusirani na meč".



Na pitanje o svom dobrom nastupu, Tompson je pohvale usmerio ka treneru Zvezde.

"Moram da pripišem zasluge treneru Dejanu. Radimo dobro na treningu, naporno, a on zna kako da koristi igrače, kako da ih uvede u igru, da ih postavi na pravu poziciju da budu uspešni, tako da zaista pohvale idu ka njemu", dodao je Tompson.

Posmatrano u sklopu borbe za plasman u Top 8, Zvezda je posle 23 kola u veoma dobroj poziciji (13-10) i kontroliše svoju situaciju. Tompson je, poput saigrača, rekao da je trijumf nad Galatom bio samo jedan korak i da će na putu ka prolasku biti još važnih testova.

"Moraćemo da nastavimo da koračamo. Ne smemo da gledamo predaleko unapred, imamo Bamberg sledeće nedelje i to će biti još jedna prilika za nas".

/ŽIVIŠ/

Od dolaska u Zvezdu, Tompson postepeno stiče sve veće poverenje i pokazuje kvalitet zbog kojeg je i stigao među crveno-bele. I sam priznaje da uživa u Srbiji.

"Gledao sam i večeras oko sebe, fenomenalno je, poseban je osećaj biti u Beogradu i igrati za ovaj klub", dodao je Amerikanac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC