• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK za šampiona Hrvatske u Škrljevu (VIDEO)

Autor mondo.rs

Cedevita se provela kao "bosa po trnju" u Primorsko-goranskoj županiji

 Šokantan poraz Cedevite u Škrljevu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Šampion Hrvatske i aktuelni osvajač Kupa Krešimira Ćosića, Cedevita, doživela je šokantan poraz u 18. kolu A1 domaće lige.

Cedevita se provela "kao bosa po trnju" na gostovanju u mestu nadomak Rijeke, gde je domaće Škrljevo pobedilo rezultatom 80:77.

Trener ABA ligaša Veljko Mršić imaće mnogo toga da kaže svojoj ekipi posle poraza u domaćem šampionatu, ukupno petog u tom takmičenju ove sezone, iako on nije vodio tim na toj utakmici. Njegovo mesto preuzeo je Danijel Luc.

Za Cedevitu je očigledno bilo isuviše naporno gostovanje u Škrljevu, budući da je šampion Hrvatske igrao samo dan ranije u ABA ligi u Zagrebu, gde su savladali Karpoš Sokole (81:77).

Zagrepčani su krajem treće četvrtine imali sigurno vođstvo (58:49), ali su motivisani domaćini u poslednjih 10 minuta uspeli da stignu prednost favorizovanog rivala, a potom u neizvesnoj završnici i da "iščupaju" pobedu.

Najpre je Brajan Vilijams, najbolji pojedinac meča sa 29 poena, sedam skokova i šest asistencija, pogodio za vođstvo domaćina (75:74), a potom je Antonio Boban ubacio trojku, 62 sekunde pre kraja, i svom timu obezbedio da se "odlepi" na "plus četiri" - 78:74.

Cedevita je imala priliku da u poslednjem napadu na meču izbori produžetak, ali Džanan Musa nije bio precizan.

Cedevita
Izvor: YouTube

"Još u pripremi utakmice apostrofirali smo da će to biti teško gostovanje. Oni su iskusna ekipa sa dovoljno kvaliteta da parira igri koju smo prikazali. Pokušali smo da ne uđemo u neizvesnu završnicu, ali nismo uspeli u tome. Nažalost, u jednom trenutku treće četvrtine smo imali prednost, ali brzo je prosuli i onda, ako se svedeš na to da odlučuje jedna lopta ili jedna odluka, nije lako pobediti. To je na kraju presudilo. Nismo bili dovoljno koncentrirani u egzekuciji, a na momente jako loša odbrana 'jedan na jedan' nas je stajala toga da utakmicu na miran način privedemo u svoju korist", rekao je Luc posle poraza.

Kod Cedevite istakli su se Rašad Džejms sa 26 poena, uz po pet skokova i asistencija, a Džanan Musa meč je završio sa učinkom od 17 poena i sedam skokova.

Cedevita u hrvatskoj A1 ligi sada zauzima peto mesto sa skorom 12-5, dok je Škrljevo na devetom mestu sa šest pobeda i 12 poraza.

Cedevita, koja na tabeli ABA lige zauzima drugu poziciju sa učinkom od 18 pobeda i šest poraza, u 25. kolu regionalnog takmičenja sledeće nedelje gostovaće Olimpiji u Ljubljani.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC