• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Stalno nam fale dva-tri igrača

Autor mondo.rs

Trener Zvezde kaže da su njegovi košarkaši odigrali dovoljno dobro da pobede FMP u 25. kolu ABA lige, a veći deo konferencije za novinare protekao je u priči o povredama.

Dejan Radonjić smatra da je njegovim igračima na gostovanju FMP Železniku nedostajalo fokusa, ali da je to donekle razumljivo, ako se zna kakva je situacija na tabeli ABA lige.

"Nije jednostavno praviti analizu utakmice, pošto smo odavno obezbedili prvo mesto. U ovom ritmu takmičenja, uz povrede koje imamo i pažnju koja je okrenuta ka tome da ne ulazimo u nove probleme sa povredama, odigrali smo još jedan meč protiv FMP-a, dovoljno dobro da slavimo", rekao je Radonjić novinarima posle meča u Železniku.

Zvezda je pobedom od 84:76 popravila skor na 24-1, a na klupi se posle mesec i po dana našao Nemanja Dangubić, koji je na gostovanju Makabiju povredio Ahilovu tetivu.

"Nemanja u utorak počinje da radi sa ekipom i daće sve od sebe, kao i ostali, da do kraja sezone budemo dobri. Stefan Jović je i dalje odsutan. Ognjen Dobrić je imao frakturu prsta, ali već neko vreme ima problema i sa mišićem noge, pa sam odlučio da mu damo par dana da se makar malo oporavi. Poznavajući njegov karakter, verujem da će u utorak ili sredu biti u punom trenažnom procesu. Dangubić je posle duže vremena osetio draž utakmice".

...
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.


Trener Zvezde ne zna kada će se Jović vratiti u tim. Naredni meč je u petak u Madridu protiv Reala, a plej-of ABA lige počinje kroz dve nedelje.

"Nadam se brzo, s obzirom na utakmice koje slede. Počinje polufinale ABA, imamo još četiri gostovanja i dve utakmice kod kuće u Evroligi, dok protivnici imaju mnogo lakšu situaciju. Kad bismo bili kompletni, imali bismo i više šansi (za plasman u Top 8). Ovako smo u stalnom zaostatku od dva-tri igrača, što je kod timova koji igraju Evroligu i normalno", rekao je Radonjić.

Dangubić je u dobrom raspoloženju, jer se vraća košarci pred "najvažniji deo sezone".

"Dobro se osećam. Trebalo bi u narednom periodu da krenem sa treninzima pet na pet. Bilo mi je dosta teško u ovom periodu, propustio sam mnogo utakmica, ali to je deo sporta, takve stvari idu uz ovu profesiju. Ne želim više ni da pričam o tome, te stvari su iza mene", poručio je sjajni atleta.

Trener FMP-a Branko Maksimović požalio se na povrede (Čović, Radanov) i bolesti (Ostin), uz čestitke Zvezdi na pobedi i konstataciju da crveno-beli igraju "sezonu iz snova".

"Mislim da smo odigrali korektnu utakmicu. Brine me i nervira previše izgubljenih lopti. Ne znam koliko još će Čović pauzrati, ali je dobro što će do početka Superlige imati vremena da se oporavi i uđe u ritam. Njegovi ljudski i igrački kvaliteti su nam mnogo falili".

Zvezda u poslednjem kolu dočekuje Budućnost, koja će joj verovatno biti rival i u polufinalu plej-ofa, dok FMP gostuje Cedeviti, koja će nastojati da pobedom "overi" drugo mesto i prednost domaćeg terena. Eventualna pobeda "pantera" mogla bi da na drugu poziciju odvede Partizan, ako savlada Igokeu u Laktašima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC