• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić o meču raspleta: Drugi neka razmišljaju

Autor mondo.rs

"I kad smo imali mogućnost da odmaramo, ovaj tim je pokazivao uvek isto vaspitanje - bio protivnik Real ili bilo ko drugi", naglasio je trener Zvezde.

 Radonjić o meču raspleta: Drugi neka razmišljaju Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Porazom Partizana od Igokee i pobedom Cedevite nad FMP-om, matematika je uoči poslednjeg meča aktuelne faze ABA lige postala jasna.

- Ako Zvezda pobedi Budućnost u ponedeljak, zakazaće za vikend početak polufinala plej-ofa protiv istog rivala, paralelno sa duelima Cedevite protiv Partizana.

- Ako Budućnost savlada Zvezdu, onda ćemo u borbi za finale gledati srpske "večite derbije", dok će drugi par činiti prvaci Hrvatske i Crne Gore.

U najavi meča protiv Podgoričana, trener crveno-belih Dejan Radonjić istakao je osnovne ambicije svoje ekipe u tom duelu.

"Naša želja i cilj sutra jesu da ostvarimo te prioritete koje smo postavili ispred sebe. Želimo da pobedimo i da igrom ispunimo još jedan prioritet, a to je da na kraju meča budem zadovoljan nastupom. Što se tiče naše pozicije, nema drugog razmišljanja", izjavio je on na konferenciji za novinare u hali "Pionir".

Analizirajući narednog rivala svog tima, trener Zvezde rekao je da kvalitet Podgoričana ne bi trebalo gledati kroz prethodno gostovanje Zvezde u "Morači". "Budućnost je od starta najavila da će se boriti za visok plasman i učešće u plej-ofu. Imaju dosta mladih igrača - Nikolića, Popovića i Ilića, koji pokazuje vrlo interesantne partije. Takođe, tu je veliki broj kvalitetnih i veoma iskusnih igrača na svim pozicijama. Imaju potencijal da savladaju svakoga u ABA ligi i nerealna su poređenja sa našom prethodnom utakmicom odigranom u Podgorici, kad su tek nekoliko dana radili sa novim trenerom, kad nisu mogli da računaju na Savovića..."

Upitan za pristup tom meču kroz "odabir" protivnika u polufinalu, Radonjić je istakao da plasman u finale nije konačni cilj njegovog tima.

"Pre početka sezone svi smo, pa i ja, rekli da je naš cilj što se tiče ABA lige - da odbranimo trofej. Nije nam cilj finale, već da osvojimo ABA ligu. Stoga, nema prostora ni za kakve druge analize. Mi smo davno obezbedili prvo mesto, a drugi su trebali da razmišljaju šta će i kako će".

Radonjić je naglasio da je njegov tim uvek na isti način pristupao utakmicama, bez obzira na njihov rezultatski značaj.

"I kad smo imali poziciju da odmaramo, pokazali smo vaspitanje ovog tima, kao i to da je naša ideja vodilja jasna. Mislimo uvek na isti način, bez obzira na to da li je protivnik Real ili bilo ko drugi. Nama je, ponavljam, cilj da osvojimo ABA ligu, a ne da uđemo u finale".

S obzirom na to da bi Zvezda trijumfom protiv Budućnosti oborila rekord ABA lige i sa skorom 26-1 postala najuspešniji tim u ligaškom delu, Radonjić je upitan i za taj detalj.

"Mislim da ćemo to i uraditi", kratko je odgovorio.

U osvrtu na zdravstveno stanje ekipe, trener Zvezde naglasio je viđeni povratak Nemanje Dangubića posle više od mesec i po pauze, kao i proces oporavka Stefana Jovića.

Takođe, objasnio je da je Luka Mitrović doživeo blažu povredu protiv Reala.

"Dangubić je u Madridu nastupio posle 50-ak dana oporavka i u procesu je da se vraća na mesto koje je imao. Nažalost, ne radi to u idealnim okolnostima za nas, već upravo u suprotnim. Takođe, Luka je imao situaciju u Madridu sa kojom nisam hteo da rizikujem. Igrao je do tog momenta, kad se požalio na bol".

"Što se tiče Jovića, lično smatram da je tu potrebno razmišljati sistematično i da svaki njegov trening i obaveza moraju da se analiziraju, da se vidi šta je najbolje. Takođe, očekujem i od njega da maksimalno izvuče sve od sebe da bi ušao u tim", poručio je trener Zvezde.

Duel crveno-belih i Podgoričana, poslednji u ligaškom delu regionalnog takmičenja, zakazan je za ponedeljak u 21 čas, uz direktan prenos na TV Arena sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC