• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bertomeu o Zvezdi, Partizanu, Evroligi i Evrokupu

Autor mondo.rs

Prvi čovek elitnog takmičenja u intervjuu za "Informer" govorio o "večitim" rivalima i razvoju Evrolige.

 Bertomeu-o-Zvezdi-Partizanu-Evroligi-i-Evrokupu Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Utakmica Crvena zvezda mts - Budućnost odrediće parove i sve početne pozicije timova učesnika "jadranskog" plej-ofa. Krajnji ulog tog doigravanja je dobro poznat (mesto u Evroligi), kao što je poznata i činjenica da su sva četiri tima na terenu već osigurala učešće u Evrokupu sledeće sezone.

U razgovoru za dnevni list "Informer", prvi čovek najjača dva međunarodna takmičenja Đordi Bertomeu govorio je u tom kontekstu o najvećim srpskim klubovima. Za početak, komentarisao je ovosezonsko učešće Zvezde u Evroligi.

"Zvezda je i prošle sezone napravila dobar rezultat. Plasirala se u plej-of i poražena je od CSKA, koji je kasnije postao šampion. Rezultati Crvene zvezde nisu slučajni, već su rezultat dobro odrađenog posla i sistema", izjavio je Španac.

Upitan da li je zadovoljan atmosferom na mečevima crveno-belih, Bertomeu odgovara pozitivno.

"Spektakularno je da se za "Pionir" i "Arenu" uvek traži karta više, što ponekad prelazi i granice kapaciteta. Na utakmicama Zvezde možete videti navijače koji veoma strastveno bodre svoji tim i to je njihova velika vrednost. Zahvaljujući takvoj atmosferi mečevi u Beogradu su nešto posebno i moram da čestitam navijačima i klubu na tako sjajnoj atmosferi".

Ambicija Zvezde o višegodišnjem ugovoru sa Evroligom dugo je prisutna. Bertomeu, ipak, i dalje tvrdi da je takav scenario neostvariv za ovaj region.

"U nekom kraćem roku nemamo u planu da bilo koji klub iz ABA lige dobije dugogodišnji ugovor, pa ni Crvena zvezda. Promenom formata i skraćivanjem na 16 klubova nismo u mogućnosti da nekome damo ugovor, jer ne želimo da ukinemo licencu ABA ligi".

Izvor: MN PRESS



Da li postoji mogućnost da Evroliga "proširi" broj učesnika?

"Nismo se nikada plašili promena, posebno kada su one pozitivne za takmičenje. Međutim, zasad nemamo u planu da opet menjamo format, ali razmišljamo o mogućnostima povećanja broja timova, naravno uz mogućnost organizacije kalendara takmičenja".


Partizan je ove sezone učestvovao u FIBA Ligi šampiona, ali je direktor crno-belih Dragan Todorić nedavno podsetio na činjenicu da je rezultatima u ABA ligi klub iz Humske obezbedio povratak u Evrokup.

Evo šta o tome kaže Bertomeu.

"Partizan se i prošle godine kvalifikovao za Evrokup, pa je onda odlučio da igra FIBA Ligu šampiona. Nadam se da je to bila dobra odluka za njih. Na kraju sezone razgovaraćemo sa predstavnicima ABA lige u vezi sa timovima koji su izborili prolaz u Evroligu i Evrokup i poštovaćemo dogovor koji postoji sa njima. Na osnovu toga, nadamo se da će svi klubovi moći slobodno da odluče koje takmičenje žele da igraju".

Na pitanje o trenutnom odnosu kompanije "ECA" i FIBA i eventualnom dogovoru te dve strane, Bertomeu odgovara da je Evroliga i dalje spremna za kompromis.

"Uslov je da dogovor bude logički, što FIBA dosad nije bila spremna da uradi. Čvrsto verujemo da se neće ponoviti situacija od prošlog leta. Tad timovi iz Poljske, Srbije, Italije i Francuske nisu mogli sami da izaberu u kom će takmičenju učestvovati. Takođe, imamo i timove iz Litvanije i Izraela koji su pravdu tražili na sudu. Ni to ne sme da se ponovi. Mi čekamo da vidimo koje je mišljenje Evropske komisije i postupaćemo u skladu sa tim", dodao je Španac u intervjuu za "Informer".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC