• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Showtime u Majamiju, ponovo!

Ekipa sa Floride pobeđuje u nizu, pruža navijačima sjajnu zabavu i ponovo je aktivna u trci za plej-of. A, počela je katastrofalno!


Da je prošle noći Blejk Grifin pogodio šut u finišu meča u Milvokiju, Majami bi ovaj četvrtak dočekao na mestu koje vodi u plej-of. Međutim, lopta je skakutala po obruču, ali nije prošla kroz mrežicu. Klipersi su izgubili, a Baksi su bar privremeno "spustili" Majami na deveto mesto, iako imaju isti broj pobeda (kao i osmoplasirani Detroit).

Ovakva i bilo kakva slična plej-of računica sa Majamijem kao jednim od timova sa kojim se mora kalkulisati, ne tako davno zvučala bi kao naučna fantastika!

Tim sa Floride počeo je sezonu lošim igrama i skorom 11-30, a onda je od sredine januara prosto "eksplodirao".

Ekipa Erika Spolstre vezala je do sredine februara 13 pobeda, a zaključno sa sinoćnim uspehom protiv Nju Orleansa ostvarila čak 22 trijumfa u poslednjih 27 mečeva.

Na čelu sa upornim i ubojitim Goranom Dragićem, kome je dvorana u sredu skandirala "MVP, MVP" dok je otečenog oka postigao 33 poena, Majami se posle 136 dana bar privremeno vratio među najuspešnijih osam timova istočne konferencije.

...
Izvor: YouTube



Pred trostrukim NBA šampionom je i dalje ogroman posao, ali budućnost sada izgleda mnogo svetlija.

Uz veoma dobre igre Diona Vejtersa, koji posle dve promene tima i četiri sezone u NBA demonstrira sav kvalitet, uz 46. "dabl-dabl" učinaka Hasana Vajtsajda ove sezone, uz ogroman doprinos Džejmsa Džonsona, o čijoj se važnoj trojci i odbrani na Demarkusu Kazinsu od jutros priča, Majami se vratio među konkurentne timove i plan je da tamo i ostane.

...
Izvor: YouTube



Dok šanse Hita za plasman u plej-of značajno rastu, iz svlačionice poručuju: "Bez euforije".

"Samo je potrebno da nastavimo da idemo u pravom smeru", kaže Vejters.

"Koji smo bili na tabeli pre tri meseca, 14?", zapitao je Dragić novinare.

"Ipak, moramo da nastavimo da napredujemo, da radimo svoj posao i da se spremimo za sledeću utakmicu", dodao je "Dragon".

U poslednjih 26 utakmica, Majami prosečno postiže 108,6 poena.

Gledajući trenutnu tabelu, lako je zaključiti da će Majami (33-35) najveću bitku za plasman u plej-of voditi protiv Milvokija (33-34) i Detroita (33-35), koji ima i bolji međusobni skor (2:1, a četvrta je zakazana za 28. mart u Detroitu).

Spolstrin tim imaće važan zadatak u utakmicama koje dolaze, jer će naredna četiri meča igrati kod kuće, a u tri će rivali biti ekipe sa negativnim skorom (Minesota, Portland, Finiks, Toronto). U takvoj situaciji, momci sa Floride mogli bi da se "odlepe" od Milvokija, Detroita, ali i Čikaga (32-36), koji zaostaje jedan meč i iščekuje vesti o povredi Dvejna Vejda.

"Ne zadovoljavamo i ne osećamo se ugodnije u trenutnoj poziciji. Samo postajemo gladniji i još gladniji", rekao je Vajtsajd o timu koji je u 2017. jedan od prijatnijih iznenađenja lige.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC