• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijani o uspehu Zvezde: "Kao u Beogradu"

Autor mondo.rs

U osvrtu na trijumf crveno-belih u Milanu, tamošnji listovi ističu neuobičajenu atmosferu i važan učinak Ognjena Kuzmića

 Italijanski mediji o pobjedi Zvezde protiv Armanija u Milanu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS Crvena zvezda mts marširala je milanskim "Forumom", domom Olimpije (sponzorski - Armanija), kojoj je srpski i regionalni šampion u petak naneo peti uzastopni poraz.
Važnije od toga, ekipa Dejana Radonjića je šestim trijumfom van Beograda dodatno sebi otvorila vrata plasmana. U najvažnijim trenucima, u poslednjih pet minuta meča, u prvi plan je stupio heroj tog uspeha Ognjen Kuzmić, koji je serijom poena rešio duel
Italijanski novinari su ovako videli utakmicu:
"Kuzmić kaznio Milan", piše "Korijere delo sport", uz zaključak da je Zvezda "projurila" dvoranom.
"Peti uzastopni evroligaški poraz Armani je doživeo u nadrealnoj atmosferi, uz prisustvo skoro 2.000 navijača koji su Radonjićevom timu stvorili ambijent kao da igra kod kuće".
"Navijači su proslavili 15. Zvezdin uspeh, kao nagoveštaj plej-ofa. Milano, sa druge strane, nije uspeo da izbegne poslednju poziciju, uprkos povratku sa minusa od 18 poena, jer je Kuzmić u poslednjoj četvrtini postao važan faktor i postigao 11 uzastopnih poena", konstatuje taj list.
"Gazeta delo sport" istakla je u prvi plan učinak Čarlsa Dženkinsa, bivšeg igrača Armanija.
"Leteći početak nekadašnjeg člana Milana poslao je poruku domaćima. Olimpija je, desetkovana povredama, izjednačila pet minuta pre kraja, ali su Srbi sačuvali živ san o plej-ofu, nošeni podrškom 2.500 svojih navijača"
"Uz skraćenu rotaciju (odsustvovali Dragić, Kalnietis, Simon, Fontekio), Armani je nadoknadio 18 poena, pa izgubio u loših pet minuta završnice. Već početak bio je zastrašujući za domaće, jer su gosti imali veliku podršku svojih navijača pristiglih iz Beograda, kao i Čarlsa Dženkinsa, koji je postigao sedam poena za vođstvo Zvezde 10:4".
Poseban akcenat je stavljen na Zvezdinu odbranu na početku utakmice.
"Uz veliki broj izostanaka domaćih, defanziva gostiju dozvolila je timu Jasmina Repeše samo sedam poena u prvih osam minuta".
Uz konstataciju da su Milan Mačvan i Andrea Ćinćarini "oživeli" utakmicu u trećoj četvrtini, novinar Gazete akcentuje reakciju Dejana Radonjića pri izjednačenju, a potom u prvi plan neizbežno stavlja učinak Ognjena Kuzmića, koji je poenima u seriji zaokružio još jedan važan evroligaški trijumf srpskog predstavnika - treći u poslednje četiri utakmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC