• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović pred Olimpijakos: Najslađe je pobediti brata

Autor mondo.rs

Predsednik Crvene zvezde zahvalio se navijačima na podršci protiv Budućnosti i okrenuo ka važnoj evroligaškoj utakmici u sredu.

 Nebojsa-Covic-apel-pred-mec-Crvena-zvezda-Olimpijakos Izvor: MN PRESS

Nova utakmica, novi apel predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića!

Ekipa i klub nalaze se u delu sezone kada se "lomi" rezultat u Evroligi i ABA ligi, a time i budućnost kluba, makar u narednih godinu dana. Stoga je razumljivo što iskusni sportski radnik ne želi ništa da prepusti slučaju i stihiji.

Čović se u obraćanju putem zvaničnog klupskog sajta prvo osvrnuo na početak plej-ofa regionalnog takmičenja i vođstvo od 1:0 u polufinalu protiv Budućnosti.

"Čestitke celoj ekipi, stručnom štabu i navijačima, koji su se odazvali na naše apele i shvatili važnost situacije. Meč protiv Budućnosti je arhiviran, mada nas čeka nova utakmica, u Podgorici, koja je za nas takođe od izuzetne važnosti. To znači da i dalje moramo biti maksimalno mobilisani i pažljivo pratiti sve što se događa, jer oko nas ima puno onih koji nam ne žele dobro i upotrebiće sve zamisli da nas sapletu na putu ka našem zacrtanom cilju".

Zvezdi od 22. do 31. marta predstoje četiri vrlo teške utakmice (Olimpijakos, Barselona, Budućnost, Uniks), od kojih je prva specifična po tome što veliki deo navijača ne smatra ekipu iz Pireja protivnikom, naprotiv.

Kada su se novembra 2014. prvi put sastali u Areni, Spanulis i drugovi iskoristili su svečarsku atmosferu na tribinama da osvoje bodove lakše nego što pokazuje konačan rezultat 57:62. Sada se Zvezda bori za plasman u Top 8, a iako je četiri kola pre kraja u dobroj poziciji (deli od petog do sedmog mesta, skor 15-11), svaka pobeda do kraja takmičenja biće "zlata" vredna.

"Razumem i vrlo poštujem odnose koje naši navijači imaju sa Olimpijakosom i Spartakom iz Moskve i poštovanje koje gaje između sebe. Ali, u životu sam uvek želeo da dobijem utakmicu i stavljao potrebe svog kluba na prvo mesto. Protiv brata i najboljeg prijatelja sam upravo najviše i želeo da dobijem basket", kaže Čović.

"Zato očekujem da naši navijači, kao i uvek, budu uz navijače Olimpijakosa, ispune dvoranu do posledneg mesta, ali očekujem i da prepoznaju trenutak - posebno ako budemo igrali neizvesnu utakmicu - kada treba da budu uz naše momke i navijanjem im pomognu da dođu do rezultata, koji nas zaista dovodi do praga velikog uspeha i uz to nam donosi novu finansijsku injekciju, koja je u trenutku kada se suočavamo sa mnogim problemima - preko potrebna".

Predsednik prvaka Srbije svestan je da Zvezda još nema pobedu nad Olimpijakosom, ali podseća da je nije imala ni nad nekim drugim timovima, pa je ove sezone uspela da prekine negativnu tradiciju.

Utakmica 27. kola Evrolige igra se u Kombank areni u sredu od 19 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC