• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Babić: Volim pun "Pionir", idemo na pobedu!

Autor mondo.rs

Košarkaš Cedevite najavljuje kraj serije već u Beogradu. Kaže da su navijači Partizana motiv više za njega i saigrače.

Cedevita je dobila prvu rundu u Zagrebu rezultatom 83:76, ali jetrener Partizana Aleksandar Džikić rivalu poručio da će se igrati još jedan meč na istom parketu.

Za to je crno-belima neophodna pobeda nad drugoplasiranim timom ABA lige naredne subote u Dvorani "Aleksandar Nikolić" u kojoj će biti odigran drugi meč polufinalne serije.

Luka Babić, jedan od najlošijih u timu Veljka Mršića prošle subote (1 poen za 19 minuta), rekao je da jedva čeka da zaigra pred navijačima Partizana.

"Uvek je gušt igrati u Pioniru pred Partizanovim navijačima. Znamo što nas čeka. Ono što je najvažnije u takvim utakmicama je ostati miran, ne reagovati na provokacije, biti što pametniji, čekati svoju priliku i to iskoristiti što je bolje moguće", rekao je Babić, svestan da njegov tim u Zagrebu nema prednost koju imaju rivali iz Beograda.

Ipak, Cedevitina publika napunila je prošle subote "Dom sportova" i bila uz narandžaste u jednom od mečeva sezone 2016/17.

"Sigurno da je veći gušt igrati kad je puna dvorana. Nismo možda navikli igrati u takvoj atmosferi, ali sigurno da je bilo puno lakše. Navijači su nam bili neki vetar u leđa. I kad nije išlo dobro u drugom poluvremenu i kad je bilo dobro u prvom poluvremenu, uvek su nas držali i podržavali da igramo što bolje".

Anketa

Ko će biti pobednik polufinalne plej-of serije?

  • Cedevita 2:1

    30.67% (23)

  • Partizan 2:1

    69.33% (52)

Ko će biti pobednik polufinalne plej-of serije?

Rezultati


O igri sa crno-belima…

"Naši su utisci da moramo pre svega ići utakmicu po utakmici. U prvoj utakmici sigurno da nam je bio neki pritisak, što je bilo normalno jer smo ipak bili favoriti jer igramo na domaćem terenu. No, mislim da je to dosta dobro izgledalo. Trebamo se što bolje pripremiti za iduću utakmicu i idemo po pobedu", poručio je Babić u razgovoru za zvaničan portal ABA lige.

"Već sam naglasio da je važno da budemo što pametniji. Utakmica neće biti završena na početku, nego treba čekati svoju priliku i iskoristiti je na najbolji mogući način", zaključio je Babić, koji ove sezone beleži prosečno 11,2 poena, 4,1 skok i 4,5 asistencija u ABA ligi.

Mršićev sastav već je ove sezone nadigrao Partizan u "Pionuiru", 12. novembra, kada je bilo 87:97.

Cedevita ima tri uzastopne pobede nad crno-belima, odnosno šest trijumfa u poslednjih osam susreta. Džikićev tim, nakon što pokuša da izbori majstoricu, mora da se pripremi za još veći podvig - trijumf u Zagrebu, gde je pobedio Cedevitu samo jednom od ulaska ovog kluba u regionalnu ligu 2009. godine.

Bilo je to 3. marta 2013. godine, kada je rezultat bio 76:77.

Partizan je ove sezone u ABA ligi kao domaćin gubio samo od Budućnosti (61:64, 29. oktobar) i Cedevite (87:97, 12. novembar). Neizvesno je da li će startni centar ekipe, Uroš Luković, biti spreman za naredni meč.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC