• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Serija Unikahe od 18:2 za trofej i Evroligu!

Autor mondo.rs

"Majstorica" je odlučila - šampion Evrokupa za ovu sezonu je ekipa Unikahe koja je iskoristila veliki pad Valensije u poslednjoj deonici. Alen Omić branio Nemanju Nedovića, pa isključen.


Špansko finale pripalo je Unikahi!

Košarkaši iz Malage ostvarili su veliki trijumf u "majstorici", nakon preokreta, Evrokupa i samim osvajanjem trofeja obezbedili i plasman Evroligu za narednu sezonu - 63:58 (22:18, 11:12, 21:13, 4:20).

A, kakav smo preokret videli? Neverovatan!

Valensija je bila pred pobedom, imali su 11 poena prednost na kraju treće četvrtine, međutim usledila je fantastična serija Unikahe u poslednjem kvartalu - 18:2.

Prekinuo je tu lošu seriju Bojan Dubljević sa penala, a onda je Nemanja Nedović ukrao jednu važnu loptu nakon izblokiranog pokušaja, a njegovim poenom sa linije za slobodna bacanja njegov tim je otišao na četiri razlike, a Bruksovim, nakon velike gužve sa Rafom Martinezom i obostranim tehničkim, na pet.

Napeto je bilo i u toku treće četvrtine kada je isključen Alen Omić. On je ušao sa klupe kako bi zaštitio saigrača Nemanju Nedovića kada je, nakon faula srpskog košarkaša, na njega krenuo Rafa Martinez. Ovako je to bilo...




Najefikasniji kod domaćina, koji je potpuno stao u poslednjoj deonici, bio je Bojan Dubljević koji je ubacio 16 poena, dok niko više nije bio ni dvocifren.

Valensija je posebno neprecizna bila za tri poena – 9/36.

Na drugoj strani prednjačio je Alberto Diaz sa 12 poena, a Džamar Smit je dodao 10. Nemanja Nedović je postigao 6 poena, za 21 minut na parketu, dok nije nastupio Dejan Musli zbog povrede.


Prvi meč je dobila Valensija 68:62, uzvratila je Unikaha 79:71, a onda "brejk" za titulu tima iz Malage koji je tako postao siguran učesnik Evrolige za narednu sezonu.

Uskoro opširnije...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC