• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nedović o ostanku u Unikahi: Malaga je divno mesto

Autor mondo.rs

Srpski reprezentativac prezadovoljan sezonom u Unikahi posle osvajanja Evrokupa još nije doneo odluku da li će i sledeće sezone nositi dres istog tima

 Nedović o ostanku u Unikahi: Malaga je divno mesto Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Nemanja Nedović prigrabio je pehar Evrokupa sa Unikahom, koja je tako osigurala nastup u Evroligi sledeće sezone, i sada može da se posveti mirnom završetku sezone.

Tim iz Malage uspeo je u majstorici u Valensiji da napravi veliki preokret i nadoknadi 13 poena razlike.

"Luda utakmica, jedna od najluđih koje sam igrao. Izgledalo je da je sve gotovo, ali se njima obruč odjednom smanjio, a nama povećao. Imali su pet vezanih napada posle ofanzivnih skokova i nisu ih iskoristili, postali su nervozni, a mi smo pametno odigrali završnicu", ispričao je za "Večernje novosti" Nedović.

Navijačima Unikahe trofej Evrokupa doneo je mnogo radosti, jer je prvi evropski posle 16 godina pauze.

"Taj pehar donosi učešće u Evroligi, ali im je sada bio draži kao trofej, iako je Unikaha 15 puta prolazila u top 16 fazu Evrolige i deo je njene istorije. Oni su čekali su evropski trofej od 2001, kada je osvojen evropski Kup Koraća. Poslednje titule datiraju iz 2006, trofeji u španskom prvenstvu i Kupu kralja. Jedanaest godina je dug period", istakao je srpski reprezentativac.

Nedović je zadovoljan i svojim partijama ove sezone, iako je zbog povrede odsustvovao dugo sa terena.

"Prezadovoljan sam, posebno kada se uzme u obzir da sam dva meseca pauzirao zbog povrede. Neki su mi predviđali i kraj karijere. Moj cilj je bio da postanem konstantniji, da postižem između 15 i 20 poena u svakom meču, i mislim da sam u velikoj meri u tome uspeo. Dobro sam odigrao neke važne utakmice, protiv Bajerna i Lokomotive u Evrokupu, a za finale sam se jedva 'sklopio' jer sam imao četiri povrede u šest dana. Već treću godinu igram u najjačoj ligi u Evropi, trener ima poverenje u mene, pomaže u karijeri i kada igraš finala. Važnije od svega je to što uživam na terenu", dodao je srpski igrač.

Euforija posle osvajanja Evrokupa polako jenjava i ono o čemu se sada spekuliše je da li će Nedović ostati u timu i naredne sezone. On je letos produžio ugovor sa ekipom do 2018, ali uz mogućnost raskida saradnje na kraju ove sezone, uz propisano obeštećenje.

Srpski reprezentativac još nije doneo odluku.

"Još nisam razgovarao sa klubom o tome. Ako budem želeo da ostanem, verujem da neće biti nikakvih problema. Malaga je sjajno mesto i za košarku i za život, retko gde možeš da sklopiš obe stvari", ostao je zagonetan Nedović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC