• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB liga: Hemofarm i Zadar na F4

Hemofarm i Zadar pridružili su se Partizanu na završnom turniru NLB lige.

 NLB liga: Hemofarm i Zadar na F4 Izvor: MONDO

Vrščani su u "majstorici" četvrtfinala savladali Budućnost 75:69 (13:9, 21:18, 20:16, 21:26), dok je Zadar bio bolji od FMP Železnika 74:73 (22:15, 17:17, 17:26, 18:15).

Poslednji učesnik fajnal-fora, koji se igra od 25. do 27. aprila, biće poznat u ponedeljak posle "majstorice" Crvene zvezde i ljubljanske Olimpije u hali "Pionir".

FMP i Zadar odigrali su još jednu utakmicu za infarkt. Ovog puta, doduše, nije bilo produžetka, ali je i treći put u duelu ova dva tima odlučivala jedna jedina lopta, koja je ponovo otišla na stranu Zadrana.

Nemanja Protić je od junaka postao tragičar. Bek FMP, koji je zabeležio 20 poena (za tri 6/9), osam asistencija i tri skoka, svoju petu loptu na utakmici "prodao" je u poslednjem napadu.

Prethodno su Andrej Štimac jednim i Todor Gečevski sa dva pogotka iz penala doneli domaćinu plus tri (72:69). Zatim je Protić oba puta bio precizan sa linije slobodnih bacanja, Pankracije Barać je promašio oba penala, pre nego što je Dragan Labović polaganjem gostima doneo poen viška - 73:72.

Protić je prekršajem zaustavio Korija Bruera, a Amerikanac, koji je sa 23 poena bio najefikasniji igrač utakmice, dva puta je probacio loptu kroz mrežicu i, ispostavilo se na kraju, doneo svom timu plasman na završni turnir.

U prvom delu Zadar je uglavnom bio u prednosti, najviše 10 poena (34:24 u 16. minutu), a dvocifren višak domaćin je imao i u nastavku (42:32 u 23. minutu).

"Panteri" su sa četiri trojke, dve Ercega (21 poen) i po jedne Protića i Krstovića, sredinom trećeg kvartala preveli prednost na svoju stranu (44:42), da bi u 33. minutu nakon nove serije u režiji Ercega i Protića stigli do maksimalnih plus osam - 64:56.

Ipak, zahvaljujući Gečevskom koji je dva puta uzastopno poentirao, a zatim i Amerikancima, Džubiju Džonsonu i Brueru, Zadrani su ušli u egal završnicu.

Za razliku od duela u "Jazinama", u vršačkom "Milenijumu" gotovo da nije bilo dileme oko konačnog pobednika. Hemofarm je praktično ceo susret kontrolisao igru i rezultat i na kraju, ipak, rutinski stigao do završnog turnira.

U 37. minutu, kada je Miljan Pavković pogodio trojku i odveo svoj tim na velikih plus 14 (65:51), činilo se da je sve gotovo. Nakon toga, medjutim, usledilo je opuštanje Vrščana, što su Podgoričani kaznili serijom 12:2 kojom su prišli na svega četiri poena zaostatka - 63:67.

Ipak, šansu za potpuni preokret nisu dobili pošto su Vrščani sigurnim izvodjenjem slobodnih bacanja u finišu osigurali drugu pobedu u seriji.

Vladan Vukosavljević u pobedu je ugradio 15 poena i sedam skokova, a Amerikanac Roul Maršal 14 poena. Na drugoj strani istakao se Gordić strelac 20 poena.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC