Bivši igrači Partizana i Crvene zvezde, Nenad Krstić i Željko Topalović, "bacili" se na poslove koji nemaju dodirnih tačaka sa sportom
Sećate li se centra Željka Topalovića? Sa Crvenom zvezdom i Budućnosti osvojio je dve titule prvaka države (1988 i 1999), imao je specifičan šut i, kažu, bio je predan, radan i vredan.
Takav je ostao i po završetku košarkaške karijere. Nije ostao u sportskim vodama, već je počeo da se bavi ugostiteljskim poslom. Tačnije, otvorio je hotel na Zlataru.
Ipak, posebno je to što je Topalović ceo hotel izgradio sa članovima svoje porodice.
"Danju sam radio, mešao beton i zidao, dok su mi otac i majka dodavali blokove, i vozio 'tamić', a noću razmišljao šta ću i kako sutra", otkrio je za "Kurir" Topalović.
"Ništa nisam znao da radim, ali sam bio spreman da učim. Srećom, tata je bio građevinski radnik pa sam od njega mnogo naučio. Kada sam počeo da pravim hotel, angažovao sam 40 radnika, ali sam već posle sedam dana shvatio da tu nema učinka ni profesionalnosti na koju sam navikao u sportu, i otpustio sam ih. Sa ocem, majkom i još jednim radnikom krenuo sam da pravim hotel".
Nije porodica Topalović obavila samo grube građavinske radove. Željko kaže da je bio i stolar (napravio je ulazna vrata hotela, stolove, stolice...), tesar, zidar, tesar, armirač, keramičar, vodoinstalater, limar...
"Najveća je sreća kad nešto stvaraš, kad vidiš da ostaje nešto iza tebe. Bilo je tu i mnogo muke, mnogo žuči, ali nikad nisam stao i odustao", poručio je Topalović, koji već četiri godine vodi hotel "Zlatnik".
Od tacke a do tacke b... @keselj11pic.twitter.com/UgMdwEJ6PI
— nenad krstic (@krle12) February 15, 2017
I bivši kapiten reprezentacije Srbije, nekadašnji as Partizana i Nju Džersija, Nenad Krstić, obreo se u poslu o kojem i dalje uči.
On je postao proizvođač rakije.
"Na zalasku karijere shvatio sam da moram nešto da radim, da ne mogu samo da sedim. Čitao sam dosta literature o proizvodnji rakije, učio iz degustacija i rešio da se okušam u tom poslu. Rakija je jedan od najpoznatijih srpskih brendova. Voćnjake sam već imao, a sada gradim i destileriju", otkrio je Krstić.
On kaže da se opredelio za šljivovicu.
"Imam oko 30.000 litara rakije na odležavanju. Biće to prvoklasna šljivovica, a planiram da proizvodim i kajsiju, krušku i dunju".
Za zaradu ne brine.
"Rakija je super i mogu da uživam, jer sve što se ne proda ove godine, sledeće će biti još kvalitetnije i skuplje", poručio je Nenad Krstić.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!