• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fener pred najvećim ugovorom u istoriji Evrope!

Autor mondo.rs

Prvak Evrope za naredne tri sezone imaće na raspolaganju milione koji su do sada išli na račun Darušafake.

Fenerbahče postao je ove sezone prvi turski klub prvak Evrope i za to je žuto-plavima bio potreban budžet od 23 miliona evra, treći najveći u Evroligi iza onog koji su na raspolaganju imali CSKA Moskva i Real Madrid.

Tokom pohoda na titulu, Fener je sakupio još 1.930.000 evra od premija koje je obezbedila Evroliga, a tu su i TV prava, kao i ostali vidovi prihoda.

Od sledeće sezone, Fenerbahče će biti još finansijski moćniji - prijateljstvo između predsednika kluba Aziza Jildirima i prvog čoveka moćne "Doğuş" grupe, Ferita Šahenka, trebalo bi uskoro da bude pretočeno u najveći sponzorski ugovor u istoriji evropske košarke.

Šahenk, čovek koji je od Darušafake prošle sezone napravio peti finansijski najmoćniji tim u Evropi, sa budžetom od 20 miliona evra, pristao je da preusmeri sredstva koja "Doğuş" odvaja za košarku na račun - Fenerbahčea, tako da će tim koji s klupe sa uspehom vodi naš Željko Obradović uskoro moći da računa sa dodatnih 15 miliona evra... po sezoni!

Fenerbahče i "Doğuş" nalaze se pred potpisivanjem trogodišnjeg ugovora vrednog 45 miliona evra, što će ujedno značiti i silazak Darušafake sa evroligaške scene.

Pojedini turski mediji javljaju da će "Dačka" postati razvojni tim Fenerbahčea, ali je to i dalje u domenu nagađanja.

Ono oko čega nema dileme je da Darušafaka bez Šahenkovog novca neće više biti konkurentna, a pitanje je i da li će ostatak Evrope biti konkurentan u odnosu na ionako jak Fenerbahče koji bi godišnje mogao da raspolaže sa preko 40 miliona evra, ali predsednik kluba Jildirim tvrdi da to neće biti slučaj.

"Spremni smo da potpišemo trogodišnji ugovor sa 'Doğuş' grupom i u ovom trenutku nedostaju samo potpisi na papiru. Ovaj dogovor pokriće polovinu našeg godišnjeg budžeta koji će iznositi 30 miliona evra. Ove godine ostvarili smo ukupne prihode od 12 i troškove od 18 miliona", istakao je Jildirim da šampionska sezona nije značila i profit u poslovnom smislu.

Prošlog decembra, pojavila se kompletna lista budžeta učesnika Evrolige, na čijem vrhu je bio CSKA, a začelju Crvena zvezda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC