• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ambiciozni Himki: Ostaje Šved, dolaze pojačanja

Autor mondo.rs

Generalni direktor Himkija, tima koji se naredne sezone vraća u Evroligu, govorio za ruske medije o ambicijama ovog kluba iz predgrađa Moskve.

 Ambiciozni Himki: Ostaje Šved, dolaze pojačanja Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


CSKA iz Moskve je šampion VTB lige, a Himki, kao finalista, učesnik Evrolige.

Bez obzira na to što je ekipa iz predgrađa Moskve lako poražen u finalu (3:0), ipak ima razloga za zadovoljstvo pošto se ovaj tim ponovo vraća u Evroligu nakon sezone pauze. Himki je bio na korak od eliminacije u polufinalu plej-ofa šampionata, ali je uspeo da se vrati posle 2:0 za Zenit i da dobije seriju...

Generalni direktor kluba Pavel Astakov govorio je za ruske medije o planovima Himkija za narednu sezonu, a sve je lakše nakon što je izboreno učešće u najjačem evropskom takmičenju.

Naredni zadatak biće podjednako težak - zadržati najboljeg strelca Alekseja Šveda.

"On ima ugovor na još godinu dana. Odluka je naravno na njemu i ima opciju da ode u NBA ukoliko dođe ponuda koja njega zadovoljava. Ali, opet ponavljam, on je srećan u Himkiju, bio je MVP Evrokupa, regularnog dela VTB lige i nadamo se da će naredne sezone igrati na istom nivou i u Evroligi. Možda i na višem!", kazao je Pavel Astakov i poručio da će verovatno u klubu ostati i trener Duško Ivanović sa kojim bi tek trebalo da pregovaraju pošto mu je istekao aktuelni ugovor.

Šved je inače jedan od najbolje plaćenih evropskih košarkaša i već je sa Himkijem igrao u Evroligi, ali u "starom sistemu takmičenja" gde su zaustavljeni u TOP16 fazi.


"Shvatamo šta znači Evroliga, naročito novi ligaški format, u kom ima mnogo putovanja i mečeva. Neće nam biti potrebno samo 5-7 dobrih igrača, nego i 'dubina' na klupi. Moramo biti spremni da se borimo na dva fronta", naveo je "GM" Himkija.

On je dodao i da je malo verovatno da će Himki u Evroligi igrati u svojoj dvorani pošto ona ne ispunjava kriterijume ovog takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC